zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Wedang Gedang - banaan in een palmsuiker drankje
- Gulai Telur Kemangi - in gekruide kokosmelk gepocheerde eieren
- Serutu Wayang - kleine loempia's
- Asinan Nanas - zoetzoer van ananas
- Ayam Kerrie Putih - kip in witte kerrie
- Tom Ga Kai - Kippensoep met mango
- Sambal kelapa - Sambal met geraspte kokos
- Loempoek - lumpuk - gebakken lever
- Sambal goreng kentang kering
- Ayam Merica - kip in kruidige saus
Dendeng Agee - gebakken rundvlees met kokos


Dendeng Agee
gebakken rundvlees met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. rundvlees
water
4 eetl olie
1 ui
2 cm laos, gekneusd
5 teentjes knoflook
1/2 eetl. jinten
1 eetl. asem
1 eetl. ketumbar
50 gr. geraspte kokos
peper naar smaak
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees in water vrijwel gaar en laat het daarna eerst uitekken en vervolgens in plakjes snijden. Meng de asem met het zout, de jinten en de ketumbar en wrijf hiermee het vlees in. Snijd de ui en de konoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees samen met de ui, de knoflook, de laos, de kokos en de peper totdat de kokos bruin geworden is. Voeg dan de kokosmelk toe en laat het geheel sudderen totdat de saus is ingedikt en de olie vrijkomt.
gebakken rundvlees met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. rundvlees
water
4 eetl olie
1 ui
2 cm laos, gekneusd
5 teentjes knoflook
1/2 eetl. jinten
1 eetl. asem
1 eetl. ketumbar
50 gr. geraspte kokos
peper naar smaak
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees in water vrijwel gaar en laat het daarna eerst uitekken en vervolgens in plakjes snijden. Meng de asem met het zout, de jinten en de ketumbar en wrijf hiermee het vlees in. Snijd de ui en de konoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees samen met de ui, de knoflook, de laos, de kokos en de peper totdat de kokos bruin geworden is. Voeg dan de kokosmelk toe en laat het geheel sudderen totdat de saus is ingedikt en de olie vrijkomt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.