Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Dendeng Agee - gebakken rundvlees met kokos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Dendeng Agee
gebakken rundvlees met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. rundvlees
water
4 eetl olie
1 ui
2 cm laos, gekneusd
5 teentjes knoflook
1/2 eetl. jinten
1 eetl. asem
1 eetl. ketumbar
50 gr. geraspte kokos
peper naar smaak
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees in water vrijwel gaar en laat het daarna eerst uitekken en vervolgens in plakjes snijden. Meng de asem met het zout, de jinten en de ketumbar en wrijf hiermee het vlees in. Snijd de ui en de konoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees samen met de ui, de knoflook, de laos, de kokos en de peper totdat de kokos bruin geworden is. Voeg dan de kokosmelk toe en laat het geheel sudderen totdat de saus is ingedikt en de olie vrijkomt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 111 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42257227