Dendeng Agee
gebakken rundvlees met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. rundvlees
water
4 eetl olie
1 ui
2 cm laos, gekneusd
5 teentjes knoflook
1/2 eetl. jinten
1 eetl. asem
1 eetl. ketumbar
50 gr. geraspte kokos
peper naar smaak
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees in water vrijwel gaar en laat het daarna eerst uitekken en vervolgens in plakjes snijden. Meng de asem met het zout, de jinten en de ketumbar en wrijf hiermee het vlees in. Snijd de ui en de konoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees samen met de ui, de knoflook, de laos, de kokos en de peper totdat de kokos bruin geworden is. Voeg dan de kokosmelk toe en laat het geheel sudderen totdat de saus is ingedikt en de olie vrijkomt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
- Ayam Tempra - gesmoorde kip in een ui en kecapsaus
- Laonai yangyu - oma's aardappelen
- Konings oesterzwam met knoflooksaus - 鱼香杏鲍菇
- Kangkung roerbak - 椒腐通菜
- Hung Shiu Say Saw - gemengde gesmoorde groenten en paddenstoelen
- Hung Shiu Doong Gwoo - in sojasaus gestoofde champignons
- Hu Pi Jian Jiao - 虎皮尖椒 - gebakken chilipepers met knoflook
- Gestoomde aubergine met knoflook-sesam olie
- Aubergine met pruimensaus - 苏梅酱茄子
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...