logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Dendeng Agee
gebakken rundvlees met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. rundvlees
water
4 eetl olie
1 ui
2 cm laos, gekneusd
5 teentjes knoflook
1/2 eetl. jinten
1 eetl. asem
1 eetl. ketumbar
50 gr. geraspte kokos
peper naar smaak
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees in water vrijwel gaar en laat het daarna eerst uitekken en vervolgens in plakjes snijden. Meng de asem met het zout, de jinten en de ketumbar en wrijf hiermee het vlees in. Snijd de ui en de konoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees samen met de ui, de knoflook, de laos, de kokos en de peper totdat de kokos bruin geworden is. Voeg dan de kokosmelk toe en laat het geheel sudderen totdat de saus is ingedikt en de olie vrijkomt.

Add comment

Submit

who is online

We have 80 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392315