zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Ikan lele - zeewolf
- Sayur tahu
- Kai Tod Taucheo - gebakken kip met tauco
- Opor Daging - gestoofd rundvlees met ananas en aardappel
- Eend met honingglazuur
- Tengkleng Klewer - stoofpot van lamsvlees
- Sayur Godog Betawi - in kokosmelk gestoofde groenten
- Cah Sawi Putih Taoge - roerbak van gekruide kool en tauge
- Sambal cumi - sambal van inktvis
- Rujak Kangkung - kruidige kangkung salade
Dendeng Balado - gebakken rundvlees in een sambal saus


Dendeng Balado
gebakken rundvlees in een sambal saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
2 limoenen, sap
1 theel zout
olie
Bahan sambal lado:
ingrediënten sambal:
10 rode lomboks, ontpit
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 eetl limoensap
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng het vlees met het limoensap en laat het daarna drogen.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees gaar en krokant. Zet apart.
Wrijf of maal de lomboks, de sjalotjes, de knoflook en het zout fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de pasta voor 5 minuten. Meng dan het limoensap en het gebakken vlees erdoor. Serveer.
gebakken rundvlees in een sambal saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
2 limoenen, sap
1 theel zout
olie
Bahan sambal lado:
ingrediënten sambal:
10 rode lomboks, ontpit
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 eetl limoensap
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng het vlees met het limoensap en laat het daarna drogen.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees gaar en krokant. Zet apart.
Wrijf of maal de lomboks, de sjalotjes, de knoflook en het zout fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de pasta voor 5 minuten. Meng dan het limoensap en het gebakken vlees erdoor. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.