Dalca
stoofpotje van rundvlees met groenten uit Aceh/Atjeh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr rundvlees
150 gr spareribs rundvlees
1 wortel
100 gr aardappelen
75 gr paarse aubergine (ongeschild)
3 eetl komijn olie
4 groene lomboks
50 gr kacang panjang / kouseband
1/2 ui
5 teentjes knoflook
3 cm jahe, geplet
5 cm kaneel
8 kardemompeulen
10 kruidnagel
5 curry bladeren
1 pandanblad
1 tomaat
1500 ml water
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
10 rode lomboks
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel venkel
1/2 theel peperkorrels
1/2 nootmuskaat
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes van 5 cm. Snijd de tomaat in stukken en de ui en de knoflook in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de wortel, de aardappelen, de aubergine, het vlees en de ribben in gelijke stukken.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook, de jahe, de kaneel, de kardemon, de kruidnagel, het curryblad, het pandan blad, de tomaat en de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het vlees en de ribbetjes toe en meng alles goed. Giet dan het water erbij en kook het vlees halfgaar. Vervolgens, de wortel, de aardappel, de kouseband, de lomboks en de aubergine toevoegen en stoof het geheel gaar.