Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Soto Daging - kruidige rundvleessoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto Daging
kruidige rundvleessoep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
2000 ml water
3 serehstengels, groene deel
10 jeruk purut blaadjes
4 salam blaadjes
6 cm kaneelstokjes
1 steranijs
1/2 theel nootmuskaat
1 theel zout
4 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
3 sereh stengels, witte deel
3 cm laos
3 cm jahe
1 theel peper
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel kunyit
 
Taburan:
garnering:
2 lente-uitjes, dunne plakjes
4 takjes koriander, blaadjes
3 eetl bawang goreng
1 limoen, partjes
kecap manis, naar smaak
sambal badjak, naar smaak
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de sereh, de jeruk purut, de salam, de kaneel, de steranijs en de nootmuskaat. Laat het daarna 90 minuten zachtjes sudderen totdat 
het vlees gaar in geworden.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dit bij het vlees met het zout en laat het geheel nog 10 minuten koken.
Schep de soep in kommen en garneer het naar smaak.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 194 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41069046