zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Pindang kudus - rundvlees in een kruidige wat zure soep
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Sambal udang 2 - garnalensambal
- Ayam Bekakak - gegrilde kip op Javaanse wijze
- sambal goreng basah - rundvlees
- Burung Darah Goreng - gebakken duiven
- Lontong - met Balinees varkensvlees
- Sambal goreng kentang kering
- Sayap Goreng Kemiri - kippenvleugels met kemiri
- Kerrie Telor - eieren in kerriesaus
Soto Daging - kruidige rundvleessoep


Soto Daging
kruidige rundvleessoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
2000 ml water
3 serehstengels, groene deel
10 jeruk purut blaadjes
4 salam blaadjes
6 cm kaneelstokjes
1 steranijs
1/2 theel nootmuskaat
1 theel zout
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
3 sereh stengels, witte deel
3 cm laos
3 cm jahe
1 theel peper
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel kunyit
Taburan:
garnering:
2 lente-uitjes, dunne plakjes
4 takjes koriander, blaadjes
3 eetl bawang goreng
1 limoen, partjes
kecap manis, naar smaak
sambal badjak, naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de sereh, de jeruk purut, de salam, de kaneel, de steranijs en de nootmuskaat. Laat het daarna 90 minuten zachtjes sudderen totdat
het vlees gaar in geworden.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dit bij het vlees met het zout en laat het geheel nog 10 minuten koken.
Schep de soep in kommen en garneer het naar smaak.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.