Soto Daging
kruidige rundvleessoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
2000 ml water
3 serehstengels, groene deel
10 jeruk purut blaadjes
4 salam blaadjes
6 cm kaneelstokjes
1 steranijs
1/2 theel nootmuskaat
1 theel zout
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
3 sereh stengels, witte deel
3 cm laos
3 cm jahe
1 theel peper
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel kunyit
Taburan:
garnering:
2 lente-uitjes, dunne plakjes
4 takjes koriander, blaadjes
3 eetl bawang goreng
1 limoen, partjes
kecap manis, naar smaak
sambal badjak, naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de sereh, de jeruk purut, de salam, de kaneel, de steranijs en de nootmuskaat. Laat het daarna 90 minuten zachtjes sudderen totdat
het vlees gaar in geworden.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dit bij het vlees met het zout en laat het geheel nog 10 minuten koken.
Schep de soep in kommen en garneer het naar smaak.