Rundvleessoep met eieren
bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 gr runderorgaanvlees
4000 ml water
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
olie
5 salam blad
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
16 kemirinoten
2 theel, ketumbar
5 kruidnagels
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)
Taburan:
garnering:
6 sjalotten
1 bosje selderie
6 hardgekookte eieren
sambal soto buwono naar smaak (zie recept)
Cara membuat:
Bereiding:
Kook het rundvlees in 2 uur gaar in 2 liter water en het orgaanvlees in 1 uur in 2 liter water. Schep het vlees uit de pannen en snijd deze in stukjes en voeg het weer toe aan de bouillon dat getrokken is van het rundvlees. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in plakjes, de eieren in partjes en de selderie fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Schep deze daarna uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Fruit in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de laos, de gember en de salam toe en bak dit nog 2 minuten door. Vervolgens dit mengsel toevoegen samen met het zout aan de bouillon en deze nog 5 minuten laten sudderen.
Verdeel de eieren, het vlees en de selderie over de kommen/borden en giet hierover de bouillon en bestrooi deze met de bawang goreng. Serveer hierbij de sambal.
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 gr runderorgaanvlees
4000 ml water
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
olie
5 salam blad
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
16 kemirinoten
2 theel, ketumbar
5 kruidnagels
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)
Taburan:
garnering:
6 sjalotten
1 bosje selderie
6 hardgekookte eieren
sambal soto buwono naar smaak (zie recept)
Cara membuat:
Bereiding:
Kook het rundvlees in 2 uur gaar in 2 liter water en het orgaanvlees in 1 uur in 2 liter water. Schep het vlees uit de pannen en snijd deze in stukjes en voeg het weer toe aan de bouillon dat getrokken is van het rundvlees. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in plakjes, de eieren in partjes en de selderie fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Schep deze daarna uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Fruit in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de laos, de gember en de salam toe en bak dit nog 2 minuten door. Vervolgens dit mengsel toevoegen samen met het zout aan de bouillon en deze nog 5 minuten laten sudderen.
Verdeel de eieren, het vlees en de selderie over de kommen/borden en giet hierover de bouillon en bestrooi deze met de bawang goreng. Serveer hierbij de sambal.