1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

susanne
moet daar niet iets van nats bij
Pancong - kokoscake in Joomla Article
Chantal
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet s...
Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Soto Buwono
Rundvleessoep met eieren
bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 gr runderorgaanvlees
4000 ml water
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
olie
5 salam blad
zout naar smaak

Haluskan;
boemboe:
16 kemirinoten
2 theel, ketumbar
5 kruidnagels
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)

Taburan:
garnering:
6 sjalotten
1 bosje selderie
6 hardgekookte eieren
sambal soto buwono naar smaak (zie recept)

Cara membuat:
Bereiding:
Kook het rundvlees in 2 uur gaar in 2 liter water en het orgaanvlees in 1 uur in 2 liter water. Schep het vlees uit de pannen en snijd deze in stukjes en voeg het weer toe aan de bouillon dat getrokken is van het rundvlees. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in plakjes, de eieren in partjes en de selderie fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Schep deze daarna uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Fruit in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de laos, de gember en de salam toe en bak dit nog 2 minuten door. Vervolgens dit mengsel toevoegen samen met het zout aan de bouillon en deze nog 5 minuten laten sudderen.
Verdeel de eieren, het vlees en de selderie over de kommen/borden en giet hierover de bouillon en bestrooi deze met de bawang goreng. Serveer hierbij de sambal.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 361 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35414314