banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Soto Buwono - Rundvleessoep met eieren
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Soto Buwono
Rundvleessoep met eieren
bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 gr runderorgaanvlees
4000 ml water
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
olie
5 salam blad
zout naar smaak

Haluskan;
boemboe:
16 kemirinoten
2 theel, ketumbar
5 kruidnagels
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)

Taburan:
garnering:
6 sjalotten
1 bosje selderie
6 hardgekookte eieren
sambal soto buwono naar smaak (zie recept)

Cara membuat:
Bereiding:
Kook het rundvlees in 2 uur gaar in 2 liter water en het orgaanvlees in 1 uur in 2 liter water. Schep het vlees uit de pannen en snijd deze in stukjes en voeg het weer toe aan de bouillon dat getrokken is van het rundvlees. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in plakjes, de eieren in partjes en de selderie fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Schep deze daarna uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Fruit in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de laos, de gember en de salam toe en bak dit nog 2 minuten door. Vervolgens dit mengsel toevoegen samen met het zout aan de bouillon en deze nog 5 minuten laten sudderen.
Verdeel de eieren, het vlees en de selderie over de kommen/borden en giet hierover de bouillon en bestrooi deze met de bawang goreng. Serveer hierbij de sambal.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40564967