Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Soto Buwono - Rundvleessoep met eieren

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto Buwono
Rundvleessoep met eieren
bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 gr runderorgaanvlees
4000 ml water
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
olie
5 salam blad
zout naar smaak

Haluskan;
boemboe:
16 kemirinoten
2 theel, ketumbar
5 kruidnagels
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)

Taburan:
garnering:
6 sjalotten
1 bosje selderie
6 hardgekookte eieren
sambal soto buwono naar smaak (zie recept)

Cara membuat:
Bereiding:
Kook het rundvlees in 2 uur gaar in 2 liter water en het orgaanvlees in 1 uur in 2 liter water. Schep het vlees uit de pannen en snijd deze in stukjes en voeg het weer toe aan de bouillon dat getrokken is van het rundvlees. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in plakjes, de eieren in partjes en de selderie fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Schep deze daarna uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Fruit in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de laos, de gember en de salam toe en bak dit nog 2 minuten door. Vervolgens dit mengsel toevoegen samen met het zout aan de bouillon en deze nog 5 minuten laten sudderen.
Verdeel de eieren, het vlees en de selderie over de kommen/borden en giet hierover de bouillon en bestrooi deze met de bawang goreng. Serveer hierbij de sambal.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41935070