banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Soto Buwono
Rundvleessoep met eieren
bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 gr runderorgaanvlees
4000 ml water
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
olie
5 salam blad
zout naar smaak

Haluskan;
boemboe:
16 kemirinoten
2 theel, ketumbar
5 kruidnagels
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)

Taburan:
garnering:
6 sjalotten
1 bosje selderie
6 hardgekookte eieren
sambal soto buwono naar smaak (zie recept)

Cara membuat:
Bereiding:
Kook het rundvlees in 2 uur gaar in 2 liter water en het orgaanvlees in 1 uur in 2 liter water. Schep het vlees uit de pannen en snijd deze in stukjes en voeg het weer toe aan de bouillon dat getrokken is van het rundvlees. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in plakjes, de eieren in partjes en de selderie fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Schep deze daarna uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Fruit in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de laos, de gember en de salam toe en bak dit nog 2 minuten door. Vervolgens dit mengsel toevoegen samen met het zout aan de bouillon en deze nog 5 minuten laten sudderen.
Verdeel de eieren, het vlees en de selderie over de kommen/borden en giet hierover de bouillon en bestrooi deze met de bawang goreng. Serveer hierbij de sambal.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 99 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36621135