banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 3 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Opor Panggang
kip in kokosmelk
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel
3 salamblaadjes
750 ml kokosmelk
5 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 cm gember
2,5 cm kunjit
3 cm laos
3 theel ketoembar
1 theel djinten (komijn)
7 kemirienoten
1 theel gula djawa (palmsuiker)
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon en snijd de kip in vieren. Kneus de serehstengel. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de gember, de kunjit, de laos, de ketoembar, de djinten, de kemirienoten, de suiker en evetueel zout fijn tot een pasta (boemboe)
De de olie in een wok/wadjan en fruit daarin de boemboe. Voeg dan de kip, de sereh en de salamblaasjes toe en bak dit verder op voor zo'n 5 minuten.
Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat dit zachtjes stoven voor nog 30 minuten totdat de kip gaar is. Haal de kip uit de wok/wadjan en laat dit afkoelen. Rooster daarna de kip op een houtskoolvuurtje bruin.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 82 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36335921