kip in kokosmelk
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel
3 salamblaadjes
750 ml kokosmelk
5 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 cm gember
2,5 cm kunjit
3 cm laos
3 theel ketoembar
1 theel djinten (komijn)
7 kemirienoten
1 theel gula djawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon en snijd de kip in vieren. Kneus de serehstengel. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de gember, de kunjit, de laos, de ketoembar, de djinten, de kemirienoten, de suiker en evetueel zout fijn tot een pasta (boemboe)
De de olie in een wok/wadjan en fruit daarin de boemboe. Voeg dan de kip, de sereh en de salamblaasjes toe en bak dit verder op voor zo'n 5 minuten.
Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat dit zachtjes stoven voor nog 30 minuten totdat de kip gaar is. Haal de kip uit de wok/wadjan en laat dit afkoelen. Rooster daarna de kip op een houtskoolvuurtje bruin.
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel
3 salamblaadjes
750 ml kokosmelk
5 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 cm gember
2,5 cm kunjit
3 cm laos
3 theel ketoembar
1 theel djinten (komijn)
7 kemirienoten
1 theel gula djawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon en snijd de kip in vieren. Kneus de serehstengel. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de gember, de kunjit, de laos, de ketoembar, de djinten, de kemirienoten, de suiker en evetueel zout fijn tot een pasta (boemboe)
De de olie in een wok/wadjan en fruit daarin de boemboe. Voeg dan de kip, de sereh en de salamblaasjes toe en bak dit verder op voor zo'n 5 minuten.
Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat dit zachtjes stoven voor nog 30 minuten totdat de kip gaar is. Haal de kip uit de wok/wadjan en laat dit afkoelen. Rooster daarna de kip op een houtskoolvuurtje bruin.