Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayam Opor Panggang - kip in kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Opor Panggang
kip in kokosmelk
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel
3 salamblaadjes
750 ml kokosmelk
5 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 cm gember
2,5 cm kunjit
3 cm laos
3 theel ketoembar
1 theel djinten (komijn)
7 kemirienoten
1 theel gula djawa (palmsuiker)
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon en snijd de kip in vieren. Kneus de serehstengel. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de gember, de kunjit, de laos, de ketoembar, de djinten, de kemirienoten, de suiker en evetueel zout fijn tot een pasta (boemboe)
De de olie in een wok/wadjan en fruit daarin de boemboe. Voeg dan de kip, de sereh en de salamblaasjes toe en bak dit verder op voor zo'n 5 minuten.
Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat dit zachtjes stoven voor nog 30 minuten totdat de kip gaar is. Haal de kip uit de wok/wadjan en laat dit afkoelen. Rooster daarna de kip op een houtskoolvuurtje bruin.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42433154