roerbak van tempe met oesterzwammen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
100 gr oesterzwammen
50 gr leunca
2 groene tomaten
2 cm laos
2 groene lomboks
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 salam blaadjes
1/2 theel nootmuskaat
100 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in kleine blokjs, de oesterzwammen in reepjes, de lomboks in schuine ringen, de sjalotjes en de knoflook fijn en de tomaten in stukjes. Rasp de laos.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de tempe bruin en zet opzij. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de laos en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten en de leunca toe en meng goed. Vervolgens de tempe, de kecap, het zout, de nootmuskaat en de oesterzwammen toevoegen en meng alles goed.
Vervolgens het water toevoegen en bak het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt/geabsorbeerd.