banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Oseng-Oseng Tempe Jamu Tiram - roerbak van tempe met oesterzwammen
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Oseng-Oseng Tempe Jamu Tiram
roerbak van tempe met oesterzwammen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
100 gr oesterzwammen
50 gr leunca
2 groene tomaten
2 cm laos
2 groene lomboks
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 salam blaadjes
1/2 theel nootmuskaat
100 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in kleine blokjs, de oesterzwammen in reepjes, de lomboks in schuine ringen, de sjalotjes en de knoflook fijn en de tomaten in stukjes. Rasp de laos.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de tempe bruin en zet opzij. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de laos en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten en de leunca toe en meng goed. Vervolgens de tempe, de kecap, het zout, de nootmuskaat en de oesterzwammen toevoegen en meng alles goed.
Vervolgens het water toevoegen en bak het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt/geabsorbeerd.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 173 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39814596