banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Gulai Ramas - gestoofde gekruide tonijn/bonito
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gulai Ramas
gestoofde gekruide tonijn/bonito

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan tongkol / 450 gr tonijn/bonito filet
1 eetl asamwater
1750 ml dunne kokosmelk (encer)
1 kunyit blad
2 eetl zout
2 eetl palmsuiker
350 gr jonge nangka/jackfruit
5 kousenband
2 asam gelugur
250 ml dikke kokosmelk (kental)

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
1 cm jahe
2 cm kunyit
4 kemiri noten, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukken van 2x2x2 cm. Snijd de nangka in stukjes en de kousenband in stukjes van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de vis in met het asamwater en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de bumbu, het kunyit blad, de palmsuiker en het zout en breng aan de kook. Dan de nangka toevoegen en kook deze gaar.
Voeg dan de tonijn, de kousenband en de gelugur toe en breng aan de kook. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en kook het verder gaar.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 235 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40565208