zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Ayam Kelia - geroosterde kip in kruidige kokosmelksaus
- Ikan Cuka 3
- Kue Bugis 1 - gevulde cakejes
- Adobong Gulay
- Ayam Kari Jawa - javaanse kip kerrie
- Sayur ikan pedah - sajoer gezouten vis
- Sate daging kecap - rundersate
- Sambal rawit kecap
- Jangan Kelong - Sate van makreel met een frisse saus
- Sayur menir - spinaziesoep
Gulai Ramas - gestoofde gekruide tonijn/bonito


Gulai Ramas
gestoofde gekruide tonijn/bonito
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan tongkol / 450 gr tonijn/bonito filet
1 eetl asamwater
1750 ml dunne kokosmelk (encer)
1 kunyit blad
2 eetl zout
2 eetl palmsuiker
350 gr jonge nangka/jackfruit
5 kousenband
2 asam gelugur
250 ml dikke kokosmelk (kental)
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
1 cm jahe
2 cm kunyit
4 kemiri noten, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukken van 2x2x2 cm. Snijd de nangka in stukjes en de kousenband in stukjes van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de vis in met het asamwater en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de bumbu, het kunyit blad, de palmsuiker en het zout en breng aan de kook. Dan de nangka toevoegen en kook deze gaar.
Voeg dan de tonijn, de kousenband en de gelugur toe en breng aan de kook. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en kook het verder gaar.
gestoofde gekruide tonijn/bonito
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan tongkol / 450 gr tonijn/bonito filet
1 eetl asamwater
1750 ml dunne kokosmelk (encer)
1 kunyit blad
2 eetl zout
2 eetl palmsuiker
350 gr jonge nangka/jackfruit
5 kousenband
2 asam gelugur
250 ml dikke kokosmelk (kental)
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
1 cm jahe
2 cm kunyit
4 kemiri noten, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukken van 2x2x2 cm. Snijd de nangka in stukjes en de kousenband in stukjes van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de vis in met het asamwater en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de bumbu, het kunyit blad, de palmsuiker en het zout en breng aan de kook. Dan de nangka toevoegen en kook deze gaar.
Voeg dan de tonijn, de kousenband en de gelugur toe en breng aan de kook. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en kook het verder gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.