gestoofde gekruide tonijn/bonito
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan tongkol / 450 gr tonijn/bonito filet
1 eetl asamwater
1750 ml dunne kokosmelk (encer)
1 kunyit blad
2 eetl zout
2 eetl palmsuiker
350 gr jonge nangka/jackfruit
5 kousenband
2 asam gelugur
250 ml dikke kokosmelk (kental)
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
1 cm jahe
2 cm kunyit
4 kemiri noten, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukken van 2x2x2 cm. Snijd de nangka in stukjes en de kousenband in stukjes van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de vis in met het asamwater en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de bumbu, het kunyit blad, de palmsuiker en het zout en breng aan de kook. Dan de nangka toevoegen en kook deze gaar.
Voeg dan de tonijn, de kousenband en de gelugur toe en breng aan de kook. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en kook het verder gaar.