banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 7 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 8 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Gulai Ramas - gestoofde gekruide tonijn/bonito
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gulai Ramas
gestoofde gekruide tonijn/bonito

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan tongkol / 450 gr tonijn/bonito filet
1 eetl asamwater
1750 ml dunne kokosmelk (encer)
1 kunyit blad
2 eetl zout
2 eetl palmsuiker
350 gr jonge nangka/jackfruit
5 kousenband
2 asam gelugur
250 ml dikke kokosmelk (kental)

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
1 cm jahe
2 cm kunyit
4 kemiri noten, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukken van 2x2x2 cm. Snijd de nangka in stukjes en de kousenband in stukjes van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de vis in met het asamwater en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de bumbu, het kunyit blad, de palmsuiker en het zout en breng aan de kook. Dan de nangka toevoegen en kook deze gaar.
Voeg dan de tonijn, de kousenband en de gelugur toe en breng aan de kook. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en kook het verder gaar.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 157 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37610454