Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Gulai Ramas - gestoofde gekruide tonijn/bonito

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Ramas
gestoofde gekruide tonijn/bonito

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan tongkol / 450 gr tonijn/bonito filet
1 eetl asamwater
1750 ml dunne kokosmelk (encer)
1 kunyit blad
2 eetl zout
2 eetl palmsuiker
350 gr jonge nangka/jackfruit
5 kousenband
2 asam gelugur
250 ml dikke kokosmelk (kental)

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
1 cm jahe
2 cm kunyit
4 kemiri noten, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukken van 2x2x2 cm. Snijd de nangka in stukjes en de kousenband in stukjes van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de vis in met het asamwater en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de bumbu, het kunyit blad, de palmsuiker en het zout en breng aan de kook. Dan de nangka toevoegen en kook deze gaar.
Voeg dan de tonijn, de kousenband en de gelugur toe en breng aan de kook. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en kook het verder gaar.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 196 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41030094