Sate Padang Pariaman
bijzondere rundersate uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr borstlap
250 gr darm (koe), gekookt
1250 ml water
2 kunyit blad
1 sereh stengel
1 asam kandis
40 gr rijstmeel + 50 ml water
25 gr pinda's, gehakt
10 sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 rode lomboks
5 rode rawits
1/2 theel ketmbar
1 theel peper
1 theel jinten
3 cm kunyit
2 kardemon
1 cm laos
1 theel palmsuiker
2 theel zout
Taburan:
garnering;
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de borstlap gaar. Haal het vlees uit de pan en snijd dit in stukjes van 2x2 cm. Bewaar de bouillon. Snijd de darm in stukjes van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 1000 ml van de bouillon samen met het vlees, de darm, de bumbu, de sereh, de asam kandis, het kunyit blad en laat dit zachtjes indikken tot 500 ml.
Rijg het vlees en de darm afwisselend op de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje goudbruin.
Verhit opnieuw de bouillon en verdik dit met de rijstmeel oplossing en breng aan de kook. Dan de pinda's toevoegen en meng alles goed. Giet de saus over de sate en/of apart en bestrooi het met de bawang goreng.