banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 9 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Sate Padang Pariaman - bijzondere rundersate uit Padang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sate Padang Pariaman
bijzondere rundersate uit Padang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr borstlap
250 gr darm (koe), gekookt
1250 ml water
2 kunyit blad
1 sereh stengel
1 asam kandis
40 gr rijstmeel + 50 ml water
25 gr pinda's, gehakt
10 sate stokjes
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 rode lomboks
5 rode rawits
1/2 theel ketmbar
1 theel peper
1 theel jinten
3 cm kunyit
2 kardemon 
1 cm laos
1 theel palmsuiker
2 theel zout
 
Taburan:
garnering;
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de borstlap gaar. Haal het vlees uit de pan en snijd dit in stukjes van 2x2 cm. Bewaar de bouillon. Snijd de darm in stukjes van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 1000 ml van de bouillon samen met het vlees, de darm, de bumbu, de sereh, de asam kandis, het kunyit blad en laat dit zachtjes indikken tot 500 ml. 
Rijg het vlees en de darm afwisselend op de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje goudbruin.
Verhit opnieuw de bouillon en verdik dit met de rijstmeel oplossing en breng aan de kook. Dan de pinda's toevoegen en meng alles goed. Giet de saus over de sate en/of apart en bestrooi het met de bawang goreng.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40069826