zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Aubergine met pruimensaus - 苏梅酱茄子
- Ikan Kuah - Vissoep
- Misoa Goreng Udang - gebakken mie met garnalen
- Pantolo pamarasan - speklapjes in zwarte saus
- Asinan Jakarta - ingelegde groenten uit Jakarta
- Ayam Gadon
- Asam keung udeng - pittige garnalen
- Ayam Goreng Terasi - gebakken kip met trasi
- Fug Tong Gang Buad - pompoen in kokosmelk
- Daging Panggang Karmanaci - gegrild gekruid rundvlees
Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip


Bihun Goreng Ayam
gebakken mihoen/mihun met kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr bihun/mihun/mihoen
1 eetl kecap manis
50 gr kip
5 bakso sapi, kleine gehaktballetjes
2 stengels caisim/choisam/paksoy
50 gr tauge
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 lente-ui
50 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ebi, geweekt en geroosterd
2 kemiri noten
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
1 omelet van 2 eieren
krupuk
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip zeer fijn en de bakso in dunne plakjes. Snijd de coisam en de lente-ui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Week de mijun in heet water en laat daarna uitlekken.Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg de kip en de bakso toe en bak deze gaar. Dan de caisim en de tauge toevoegen en bak dit zacht.
Dan de bouillon toevoegen en meng alles goed en bak het geheel vrijwel droog. Dan de mihun, het zout en de peper toevoegen en bak het geheel gaar. Schep dan de lente-ui er door en garneer het met de bawang goreng, omelet reepjes en krupuk.
gebakken mihoen/mihun met kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr bihun/mihun/mihoen
1 eetl kecap manis
50 gr kip
5 bakso sapi, kleine gehaktballetjes
2 stengels caisim/choisam/paksoy
50 gr tauge
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 lente-ui
50 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ebi, geweekt en geroosterd
2 kemiri noten
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
1 omelet van 2 eieren
krupuk
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip zeer fijn en de bakso in dunne plakjes. Snijd de coisam en de lente-ui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Week de mijun in heet water en laat daarna uitlekken.Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg de kip en de bakso toe en bak deze gaar. Dan de caisim en de tauge toevoegen en bak dit zacht.
Dan de bouillon toevoegen en meng alles goed en bak het geheel vrijwel droog. Dan de mihun, het zout en de peper toevoegen en bak het geheel gaar. Schep dan de lente-ui er door en garneer het met de bawang goreng, omelet reepjes en krupuk.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.