Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bihun Goreng Ayam
gebakken mihoen/mihun met kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr bihun/mihun/mihoen
1 eetl kecap manis
50 gr kip
5 bakso sapi, kleine gehaktballetjes
2 stengels caisim/choisam/paksoy
50 gr tauge
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 lente-ui
50 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ebi, geweekt en geroosterd
2 kemiri noten

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
1 omelet van 2 eieren
krupuk

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip zeer fijn en de bakso in dunne plakjes. Snijd de coisam en de lente-ui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Week de mijun in heet water en laat daarna uitlekken.Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg de kip en de bakso toe en bak deze gaar. Dan de caisim en de tauge toevoegen en bak dit zacht.
Dan de bouillon toevoegen en meng alles goed en bak het geheel vrijwel droog. Dan de mihun, het zout en de peper toevoegen en bak het geheel gaar. Schep dan de lente-ui er door en garneer het met de bawang goreng, omelet reepjes en krupuk.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41036580