zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Telur Balado Hijau - eieren in groene pepersaus
- Pepes Ati Ayam - Gestoofde kippenlevertjes in bananenblad
- Ayam paniki - een wat hete kip
- Kari Ayam Kelapa - kip curry met geroosterde kokos
- Gang Massaman Mu - gele varkenscurry
- Sambal Goang - rauwe sambal uit Sunda
- Frikadel Bloemkool - bloemkool koekjes
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Ayam Asap - gekruide gerookte kip
- Sateh ayam 2
Ayam Bakar Rica - rood gebakken zeer pittige kip


Ayam Bakar Rica
rood gebakken zeer pittige kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kippendijen
1/2 eetl citroensap
1 theel zout
100 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
13 rode lomboks
7 rode rawits
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 eetl zout
1 theel palmsuiker
2 cm jahe
1 tomaat
1/2 theel trassi
Cara mebuat:
bereiding:
Marineer de kip met het zout en het citroensap voor tenminste 30 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan het water al roerend langzaam toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt. Rooster daarna de kip boven een houtskoolvuurtje bruin en bedruip de kip regelmatig met de saus.
rood gebakken zeer pittige kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kippendijen
1/2 eetl citroensap
1 theel zout
100 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
13 rode lomboks
7 rode rawits
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 eetl zout
1 theel palmsuiker
2 cm jahe
1 tomaat
1/2 theel trassi
Cara mebuat:
bereiding:
Marineer de kip met het zout en het citroensap voor tenminste 30 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan het water al roerend langzaam toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt. Rooster daarna de kip boven een houtskoolvuurtje bruin en bedruip de kip regelmatig met de saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.