Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Ayam Bakar Semur - gekruide gegrilde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bakar Semur
gekruide gegrilde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kippendijen
4 sjalotjes
2 kruidnagels
3 cm kaneel
2 salam blaadjes
1 stuk foelie
1 tomaat
4 eetl kecap manis
1 theel zout
300 ml water
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
1 cm jahe
1/4 theel jinten
1/2 theel peper
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. 
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de kruidnagel, kaneel, de salam en de foelie voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze voor 3 minuten. Dan de tomaat toevoegen en bak deze zacht. Voeg dan de kecap, het zout en het water toe en kook het geheel zachtjes totdat de kip gaar is.
Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje goudbruin.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932371