zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Mie Ayan Bangka - Mie met gebakken kip uit Bangka
- Ayam Besengek 3 - kip in gele saus
- Gar Doog Mu Hung Le - gekruide ribbetjes / krabbetjes (2 pp)
- Babi Ambon 2
- Palu - rijstsnacks
- Babi Ambon 1
- Tabia Lalah Manis
- Urapan 1 - gemengde groenten met kokos
- Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
Ayam Bakar Semur - gekruide gegrilde kip


Ayam Bakar Semur
gekruide gegrilde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kippendijen
4 sjalotjes
2 kruidnagels
3 cm kaneel
2 salam blaadjes
1 stuk foelie
1 tomaat
4 eetl kecap manis
1 theel zout
300 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
1 cm jahe
1/4 theel jinten
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de kruidnagel, kaneel, de salam en de foelie voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze voor 3 minuten. Dan de tomaat toevoegen en bak deze zacht. Voeg dan de kecap, het zout en het water toe en kook het geheel zachtjes totdat de kip gaar is.
Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje goudbruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.