zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Oseng Mercon Ati Ampela - pittige kip
- Kari Buncis - gestoofde kouseband in een romige kokosmelksaus
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Ayan Sumari - kip met broccoli en paddestoelen
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
- Ikan Nanas
- Tab Wan Phed - salade van kippenlevertjes
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Ayam Bakar Brebes - geroosterde kip uit Brebes
- Orek Tempe - gekruide gebakken tempe
Ayam Bakar Solo - gegrilde kip uit Solo


Ayam Bakar Solo
gegrilde kip uit Solo
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip / 8 drumsticks
4 eetl kecap manis
4 salam blaadjes
800 ml kokoswater
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
7 teentjes knoflook
5 cm jahe
6 cm laos
2 sereh stengels
6 kemiri noten
2 theel ketumbar
2 cm kunyit
1/2 theel peper
1/4 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken of gebruik drumsticks. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu en de salam voor 4 minuten. Voeg de kip toe en bak deze 2 minuten mee. Dan de kecap en het kokoswater toevoegen en breng aan de kook. Dan afgesloten zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.