logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Bakar Solo 
gegrilde kip uit Solo

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip / 8 drumsticks
4 eetl kecap manis
4 salam blaadjes
800 ml kokoswater
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
7 teentjes knoflook
5 cm jahe
6 cm laos
2 sereh stengels
6 kemiri noten
2 theel ketumbar
2 cm kunyit
1/2 theel peper
1/4 theel jinten
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken of gebruik drumsticks. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu en de salam voor 4 minuten. Voeg de kip toe en bak deze 2 minuten mee. Dan de kecap en het kokoswater toevoegen en breng aan de kook. Dan afgesloten zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt. 
Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 142 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397597