zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Telor asin - zoute eieren
- Sapi Bumbu Wijen - gehaktballetjes in kruidige saus
- Sambal boontjes
- Ikan Bali
- Soto Daging Bangkalan - vleessoep uit Bangkalan (Madura)
- Gang Luang Gung - Gele curry garnalen soep
- Sate Ayam Ubud - kipsate uit Bali
- Pindang Serani - vis in een kruidige gele saus
- Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
Ayam Bakar Sunda - Soendanese gegrilde kip


Ayam Bakar Sunda
Soendanese gegrilde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten;
20 drumsticks
750 ml water
2 sereh stengels
1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
3 cm kunyit
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
3 cm jahe
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de sereh, het zout, de peper en de palmsuiker. Voeg 10 drumsticks toe en laat het 1 uur zachtjes sudderen. Schep de drumsticks uit de pan en laat deze goed en droog uitlekken. Herhaal dit met de overige 10 drumsticks.
Rooster vervolgens de drumsticks boven een houtkoolvuurtje bruin. Besprenkel de drumsticks tijdens het roosteren eventueel met wat olie.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.