Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Bakar Sunda - Soendanese gegrilde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bakar Sunda 
Soendanese gegrilde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten;
20 drumsticks
750 ml water
2 sereh stengels
1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
 
Haluskan:
bumbu:
3 cm kunyit
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
3 cm jahe
2 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de sereh, het zout, de peper en de palmsuiker. Voeg 10 drumsticks toe en laat het 1 uur zachtjes sudderen. Schep de drumsticks uit de pan en laat deze goed en droog uitlekken. Herhaal dit met de overige 10 drumsticks.
Rooster vervolgens de drumsticks boven een houtkoolvuurtje bruin. Besprenkel de drumsticks tijdens het roosteren eventueel met wat olie.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911082