Taro verpakt in kokosblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 kg taro
100 ml dunne kokosmelk (santen cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl. zout
2 sjalotten
5 olie (kokos)
kokosbladeren
biteng
Cara membuat:
bereiding:
Schil de knollen en rasp of snijd ze fijn. Meng dit vervolgens met de dunne kokosmelk en het zout en kneed het tot een homogene massa. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten goudbruin. Laat het in de wok/wadjan afkoelen en meng de dikke kokosmelk er vervolgens doorheen. Meng deze massa vervolgens met het taromengsel.
Vorm van de kokosbladeren bakjes en vul deze met het mengsel. Sluit de bakjes af met een kokosblad en ze dit van met de prikkers. Kook de gevulde bakjes in 1 uur gaar in water.
ingrediënten:
2 kg taro
100 ml dunne kokosmelk (santen cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl. zout
2 sjalotten
5 olie (kokos)
kokosbladeren
biteng
Cara membuat:
bereiding:
Schil de knollen en rasp of snijd ze fijn. Meng dit vervolgens met de dunne kokosmelk en het zout en kneed het tot een homogene massa. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten goudbruin. Laat het in de wok/wadjan afkoelen en meng de dikke kokosmelk er vervolgens doorheen. Meng deze massa vervolgens met het taromengsel.
Vorm van de kokosbladeren bakjes en vul deze met het mengsel. Sluit de bakjes af met een kokosblad en ze dit van met de prikkers. Kook de gevulde bakjes in 1 uur gaar in water.