banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 3 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pecel Ayam
Geroosterde kip in kokosmelk
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
3 eetl. asem
5 eetl. water
zout naar smaak
3 eetl. olie
3 salam blad
2 theel, gula jawa (palmsuiker)
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
7 kemirinoten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm kencur
6 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asme met het water en snijd de kip in stukken. Marineer de kip voor tenminste 30 minuten met het asemwater. Rooster vervolgens de stukken kip boven een houtskoolvuurtje voor 6 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de suiker, de salam en de kokosmelk toevoegen en het geheel 10 minuten laten sudderen. Vervolgens de kip en het zout toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen totdat de saus is ingedikt en de kip gaar is geworden.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 97 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36335921