Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Pecel Ayam - Geroosterde kip in kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pecel Ayam
Geroosterde kip in kokosmelk
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
3 eetl. asem
5 eetl. water
zout naar smaak
3 eetl. olie
3 salam blad
2 theel, gula jawa (palmsuiker)
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
7 kemirinoten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm kencur
6 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asme met het water en snijd de kip in stukken. Marineer de kip voor tenminste 30 minuten met het asemwater. Rooster vervolgens de stukken kip boven een houtskoolvuurtje voor 6 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de suiker, de salam en de kokosmelk toevoegen en het geheel 10 minuten laten sudderen. Vervolgens de kip en het zout toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen totdat de saus is ingedikt en de kip gaar is geworden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 465 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091938