Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Pecel ayam 2 - Geroosterde kip in kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pecel ayam
Geroosterde kip in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
3 eetl. asem
5 eetl. water
zout naar smaak
3 eetl. olie
4 salamblaadjes
2 theel, gula jawa (palmsuiker)
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3,5 cm kencur
5,5 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Meng de asem met het water en het zout. Snijd de kip in stukken en marineer de kip met de asem voor tenminste 30 minuten
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster de stukken kip vervolgens boven een houtskoolvuurtje halfgaar.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 4 minuten. Voeg dan de suiker, de kokosmelk en de salamblaadjes toe en laat dit zachtjes 10 minuten stoven. Voeg dan de kip toe en laat het nog sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 211 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41036759