Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Pecel ayam 2 - Geroosterde kip in kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pecel ayam
Geroosterde kip in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
3 eetl. asem
5 eetl. water
zout naar smaak
3 eetl. olie
4 salamblaadjes
2 theel, gula jawa (palmsuiker)
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3,5 cm kencur
5,5 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Meng de asem met het water en het zout. Snijd de kip in stukken en marineer de kip met de asem voor tenminste 30 minuten
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster de stukken kip vervolgens boven een houtskoolvuurtje halfgaar.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 4 minuten. Voeg dan de suiker, de kokosmelk en de salamblaadjes toe en laat dit zachtjes 10 minuten stoven. Voeg dan de kip toe en laat het nog sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 185 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42436980