Pecel pitik
pecel van kip en kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kipfilet
1 eetl asemwater
1 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
7 rode sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm kunyit
3 kemirie noten, geroosterd
Bahan-bahan Urap:
ingrediënten urap:
200 gr geraspte kokos
1 theel citroensap
Haluskan urap:
bumbu urap:
2 rode lomboks
5 kemiri
1 theel trassi
1 cm kencur
1 theel palmsuiker
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer de kipfilet met het asemwater, het zout en de bumbu en laat dit voor tenminste 20 minuten staan. Verhit in een pan de olie en bak het vlees bruin en gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd deze in stukjes.
Wrijf of maal de bumbu van de urap grof. Stoom de kokos gaar en meng hierdoor de bumbu en het limoensap. Schep dan de kip erdoor en serveer met rijst.