banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 23 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pecel pitik
pecel van kip en kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kipfilet
1 eetl asemwater
1 theel zout
olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 rode sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm kunyit
3 kemirie noten, geroosterd
 
Bahan-bahan Urap:
ingrediënten urap:
200 gr geraspte kokos
1 theel citroensap
 
Haluskan urap:
bumbu urap:
2 rode lomboks
5 kemiri
1 theel trassi
1 cm kencur
1 theel palmsuiker
1 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer de kipfilet met het asemwater, het zout en de bumbu en laat dit voor tenminste 20 minuten staan. Verhit in een pan de olie en bak het vlees bruin en gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd deze in stukjes.
Wrijf of maal de bumbu van de urap grof. Stoom de kokos gaar en meng hierdoor de bumbu en het limoensap. Schep dan de kip erdoor en serveer met rijst.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 105 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36335580