Sambal cumi
sambal van inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 eetl olie
1 rode tomaat
1 jeruk purut blaadje
1 salam blad
250 gr inktvis
250 ml kokosmelk
1 eetl citroensap
Haluskan:
bumbu:
6 lente-uitjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1 theel sereh
½ theel trasi bakar
1 theel palmsuiker
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tomaat in dunne plakjes en hak de inktvis fijn of snijd deze in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat, de jeruk purut en de salam toe en bak dit nog 2 minuten. Dan de inktvis toevoegen en bak deze 1 minuut. Vervolgens de kokosmelk en het citroensap toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.