Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sambal cumi - sambal van inktvis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Sambal cumi
sambal van inktvis


Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 eetl olie
1 rode tomaat
1 jeruk purut blaadje
1 salam blad
250 gr inktvis
250 ml kokosmelk
1 eetl citroensap

Haluskan:
bumbu:
6 lente-uitjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1 theel sereh
½ theel trasi bakar
1 theel palmsuiker
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tomaat in dunne plakjes en hak de inktvis fijn of snijd deze in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat, de jeruk purut en de salam toe en bak dit nog 2 minuten. Dan de inktvis toevoegen en bak deze 1 minuut. Vervolgens de kokosmelk en het citroensap toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 245 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261607