logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal Goreng Cumi
inktvis in een rode pittige en romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis, klein
300 ml kokosmelk
2 rode lomboks
1 salam blad
4 cm lengkuas/laos
2 jeruk purut blaadjes
1 tomaat
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 cm jahe
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvis schoon en spoel af. Snijd de lomboks in dunne ringen en de tomaat in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de salam, de laos, de jeruk purut en de tomaat toe en meng goed.
Vervolgens de kokosmelk en de inktvis toevoegen en breng aan de kook. Kook het daarna verder gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 363 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421575