Sambal Goreng Cumi
inktvis in een rode pittige en romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis, klein
300 ml kokosmelk
2 rode lomboks
1 salam blad
4 cm lengkuas/laos
2 jeruk purut blaadjes
1 tomaat
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 cm jahe
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvis schoon en spoel af. Snijd de lomboks in dunne ringen en de tomaat in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de salam, de laos, de jeruk purut en de tomaat toe en meng goed.
Vervolgens de kokosmelk en de inktvis toevoegen en breng aan de kook. Kook het daarna verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Lo Mai Gai - Nuò Mǐ Jī - 糯米鸡 - kip met rijst in lotusblad
- Acar Ketimun 4
- Risolles 2
- Kai Tom Khamin - kippensoep met kurkuma
- Karedok - een salade van groenten met pindasaus
- Orak Arik Ikan Peda Asin - roerbak van ei met gezouten vis
- Yaam Thua Poo - salade van kouseband
- Adobo - varkensvlees in azijn en sojasaus
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Telur Ceplok Tauco - gebakken eieren in saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...