Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sambal Goreng Ebi Basa

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Ebi Basa

Bahan-bahan:
Ingredienten:
150 gr. ebi (gedroogde kleine visjes)
2 rode uien
3 rode lomboks (spaanse pepers)
1 theel trassi
2,5 cm laos
2 eetl olie
2 salam blaadjes
2 eetl asemwater
15 gr. gula djawa
zout
50 ml. dunne kokosmelk (santen cair)

Cara membuat:
bereiding:
Week de ebi voor 10 minuten. Wrijf of maal de uien, de knoflook, de lomboks en de laos fijn tot een boemboe (pasta) Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de ebi en de salam goudbruin. voeg dan het asemwater en de palmsuiker toe en laat het geheel koken totdat het rood begint te kleuren. Dan zout naar smaak en de kokosmelk toevoegen en 1 minuut zachtjes laten stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 121 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248541