logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Goreng Ebi Basa

Bahan-bahan:
Ingredienten:
150 gr. ebi (gedroogde kleine visjes)
2 rode uien
3 rode lomboks (spaanse pepers)
1 theel trassi
2,5 cm laos
2 eetl olie
2 salam blaadjes
2 eetl asemwater
15 gr. gula djawa
zout
50 ml. dunne kokosmelk (santen cair)

Cara membuat:
bereiding:
Week de ebi voor 10 minuten. Wrijf of maal de uien, de knoflook, de lomboks en de laos fijn tot een boemboe (pasta) Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de ebi en de salam goudbruin. voeg dan het asemwater en de palmsuiker toe en laat het geheel koken totdat het rood begint te kleuren. Dan zout naar smaak en de kokosmelk toevoegen en 1 minuut zachtjes laten stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 47 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160980