zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Babi Kuah Sawi Asin - gestoofd varkensvlees met gezouten kool in bouillon
- Rendang Jeroan Ayam - Rendang van kip resten
- Oseng Jambal Tomat - gebakken vis met kerstomaten
- Kaber Kebertu 2 - gevulde omeletten
- Udang Masak Taoco - gekruide (tijger)garnalen met taoco
- Pud Ped Sataw - Garnalen met peteh bonen
- Rendang Daging Minangkabau - rendang van rundvlees uit Padang
- Sambal Bawang Jambal - sambal van ui en vis
- Opor Telor Pedas - pittig gekruide eieren in romige saus
- Semur Telur Puyuh Tahu - eieren met tahu in gekruide saus
Sambal Goreng Ebi Basa


Sambal Goreng Ebi Basa
Bahan-bahan:
Ingredienten:
150 gr. ebi (gedroogde kleine visjes)
2 rode uien
3 rode lomboks (spaanse pepers)
1 theel trassi
2,5 cm laos
2 eetl olie
2 salam blaadjes
2 eetl asemwater
15 gr. gula djawa
zout
50 ml. dunne kokosmelk (santen cair)
Cara membuat:
bereiding:
Week de ebi voor 10 minuten. Wrijf of maal de uien, de knoflook, de lomboks en de laos fijn tot een boemboe (pasta) Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de ebi en de salam goudbruin. voeg dan het asemwater en de palmsuiker toe en laat het geheel koken totdat het rood begint te kleuren. Dan zout naar smaak en de kokosmelk toevoegen en 1 minuut zachtjes laten stoven.
Bahan-bahan:
Ingredienten:
150 gr. ebi (gedroogde kleine visjes)
2 rode uien
3 rode lomboks (spaanse pepers)
1 theel trassi
2,5 cm laos
2 eetl olie
2 salam blaadjes
2 eetl asemwater
15 gr. gula djawa
zout
50 ml. dunne kokosmelk (santen cair)
Cara membuat:
bereiding:
Week de ebi voor 10 minuten. Wrijf of maal de uien, de knoflook, de lomboks en de laos fijn tot een boemboe (pasta) Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de ebi en de salam goudbruin. voeg dan het asemwater en de palmsuiker toe en laat het geheel koken totdat het rood begint te kleuren. Dan zout naar smaak en de kokosmelk toevoegen en 1 minuut zachtjes laten stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.