Geroerbakte vis
Bahan-bahan:
bereiding:
1 bonito
2 limoenen (sap)
olie
1 tomaat
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
2 teentjes knoflook
14 rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de totmaat in dunne plakjes. Snijd de vis in stukken en verwijder het vel en de graten. Wrijf de vis in met het limoensap en laat dit 30 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de vis voor 5 minuten en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Fruit in deze olie de boemboe samen met de tomaat voor 5 minuten. voeg dan de vis en het zout toe en bak dit alles nog 5 minuten.
bereiding:
1 bonito
2 limoenen (sap)
olie
1 tomaat
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
2 teentjes knoflook
14 rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de totmaat in dunne plakjes. Snijd de vis in stukken en verwijder het vel en de graten. Wrijf de vis in met het limoensap en laat dit 30 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de vis voor 5 minuten en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Fruit in deze olie de boemboe samen met de tomaat voor 5 minuten. voeg dan de vis en het zout toe en bak dit alles nog 5 minuten.