banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Ikan Ceng Cuan - gestoofde gember vis
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ikan Ceng Cuan
gestoofde gember vis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr vis (kabeljouw/makreel)
1 eetl limoensap
1 theel zout
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 cm jahe
3 eetl kecap manis
2 eetl tauco
1 theel witte peper
2 rode lomboks
3 rode rawits
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
200 ml water
olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis goudbruin. Laat daarna de vis uitlekken op keukenpapier.
Snijd de sjalotjes en de knolfook in dunne plakjes, de jahe julliene, de lomboks in ringen en halveer de rawits.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jahe voor 3 minuten. Voeg de kecap en de tauco toe en roer totdat de kecap gaat karameliseren. Voeg dan het water, de peper, de lomboks, de palmsuiker en het zout toe en breng aan de kook. Voeg dan de vis en de rawits toe. Nog 2 minuten laten sudderen en serveer.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39543916