gestoofde gember vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr vis (kabeljouw/makreel)
1 eetl limoensap
1 theel zout
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 cm jahe
3 eetl kecap manis
2 eetl tauco
1 theel witte peper
2 rode lomboks
3 rode rawits
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
200 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis goudbruin. Laat daarna de vis uitlekken op keukenpapier.
Snijd de sjalotjes en de knolfook in dunne plakjes, de jahe julliene, de lomboks in ringen en halveer de rawits.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jahe voor 3 minuten. Voeg de kecap en de tauco toe en roer totdat de kecap gaat karameliseren. Voeg dan het water, de peper, de lomboks, de palmsuiker en het zout toe en breng aan de kook. Voeg dan de vis en de rawits toe. Nog 2 minuten laten sudderen en serveer.