Recente reacties

Ron 8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Kai Pad Ped - kip in een kruidige pinda-kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kai Pad Ped
kip in een kruidige pinda-kokosmelksaus
Ingrediënten:
1 kleine kip (800 gr)
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel zwarte peper
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel garam masala
1/4 theel ketumbar
1/4 theel jinten
1/4 theel kunyit
1/4 theel mespunt gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
50 gr pinda's
2 eetl limoensap
kippenbouillon (zie recept)

Garnering:
korianderblaadjes

Bereiding:
Snijd de kip doormidden en snijd de knoflook zeer fijn en de lomboks in schuine repen. Meng de knoflook met het zout en de peper en wrijf hiermee de kip in. Laat het vervolgens tenminste 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de pinda's tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de kip eraan toe. Vul het aan met kippenbouillon tot de kip net onder staat en laat het geheel 45 minuten sudderen. Schep de kip vervolgens uit de wok/wadjan. Voeg aan de saus de kruiden, de lomboks en de pinda's toe en roer dit totdat de saus gebonden is. dan de limoensap erdoor roeren en de suas over de kip gieten. Garneer met grof geknipte korianderblaadjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 237 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110484