banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon Write a comment
Kai Pad Ped - kip in een kruidige pinda-kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kai Pad Ped
kip in een kruidige pinda-kokosmelksaus
Ingrediënten:
1 kleine kip (800 gr)
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel zwarte peper
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel garam masala
1/4 theel ketumbar
1/4 theel jinten
1/4 theel kunyit
1/4 theel mespunt gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
50 gr pinda's
2 eetl limoensap
kippenbouillon (zie recept)

Garnering:
korianderblaadjes

Bereiding:
Snijd de kip doormidden en snijd de knoflook zeer fijn en de lomboks in schuine repen. Meng de knoflook met het zout en de peper en wrijf hiermee de kip in. Laat het vervolgens tenminste 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de pinda's tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de kip eraan toe. Vul het aan met kippenbouillon tot de kip net onder staat en laat het geheel 45 minuten sudderen. Schep de kip vervolgens uit de wok/wadjan. Voeg aan de saus de kruiden, de lomboks en de pinda's toe en roer dit totdat de saus gebonden is. dan de limoensap erdoor roeren en de suas over de kip gieten. Garneer met grof geknipte korianderblaadjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 248 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38380453