Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Kai Pad Ped - kip in een kruidige pinda-kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kai Pad Ped
kip in een kruidige pinda-kokosmelksaus
Ingrediënten:
1 kleine kip (800 gr)
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel zwarte peper
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel garam masala
1/4 theel ketumbar
1/4 theel jinten
1/4 theel kunyit
1/4 theel mespunt gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
50 gr pinda's
2 eetl limoensap
kippenbouillon (zie recept)

Garnering:
korianderblaadjes

Bereiding:
Snijd de kip doormidden en snijd de knoflook zeer fijn en de lomboks in schuine repen. Meng de knoflook met het zout en de peper en wrijf hiermee de kip in. Laat het vervolgens tenminste 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de pinda's tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de kip eraan toe. Vul het aan met kippenbouillon tot de kip net onder staat en laat het geheel 45 minuten sudderen. Schep de kip vervolgens uit de wok/wadjan. Voeg aan de saus de kruiden, de lomboks en de pinda's toe en roer dit totdat de saus gebonden is. dan de limoensap erdoor roeren en de suas over de kip gieten. Garneer met grof geknipte korianderblaadjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 81 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41233582