logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kai Pad Ped
kip in kruidige saus
Ingediënten:
1 braadkuiken (800 gr)
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel zwarte peper
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel garam masala
1/4 theel ketumbar
1/ theel jinten
1 cm kunyit (kurkuma)
1 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
50 gr pinda's
2 eetl limoensap
kippenbouillon (zie recept)

garnering:
verse koriander

Bereiding:
Snijd de kip doormidden. Snijd de knoflook fijn en meng dit met het zout en de peper en smeer hiermee de kip in. Wrijf of maal de pinda's, de kunyit, de gember en de lomboks fijn tot een pasta. Leg de kip in een wok/wadjan en giet de kokosmelk toe. Voeg vervolgens zoveel bouillon toe dat de kip niet droog ligt en kook het geheel voor 45 minuten. Verwijder de kip en voeg aan de bouillon de boemboe en de garam masala toe en roer dit tot een gebonden saus. Dan de kip weer terug doen en het limoensap er door heen roeren. Serveer de kip bestrooit met gehakte koriander blaadjes

Add comment

Submit

who is online

We have 58 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154257