Recente reacties

Ilona Van den akker 19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Kai Pad Ped - kip in kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kai Pad Ped
kip in kruidige saus
Ingediënten:
1 braadkuiken (800 gr)
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel zwarte peper
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel garam masala
1/4 theel ketumbar
1/ theel jinten
1 cm kunyit (kurkuma)
1 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
50 gr pinda's
2 eetl limoensap
kippenbouillon (zie recept)

garnering:
verse koriander

Bereiding:
Snijd de kip doormidden. Snijd de knoflook fijn en meng dit met het zout en de peper en smeer hiermee de kip in. Wrijf of maal de pinda's, de kunyit, de gember en de lomboks fijn tot een pasta. Leg de kip in een wok/wadjan en giet de kokosmelk toe. Voeg vervolgens zoveel bouillon toe dat de kip niet droog ligt en kook het geheel voor 45 minuten. Verwijder de kip en voeg aan de bouillon de boemboe en de garam masala toe en roer dit tot een gebonden saus. Dan de kip weer terug doen en het limoensap er door heen roeren. Serveer de kip bestrooit met gehakte koriander blaadjes
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 80 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275598