Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Kai Pad Ped - kip in kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kai Pad Ped
kip in kruidige saus
Ingediënten:
1 braadkuiken (800 gr)
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel zwarte peper
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel garam masala
1/4 theel ketumbar
1/ theel jinten
1 cm kunyit (kurkuma)
1 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
50 gr pinda's
2 eetl limoensap
kippenbouillon (zie recept)

garnering:
verse koriander

Bereiding:
Snijd de kip doormidden. Snijd de knoflook fijn en meng dit met het zout en de peper en smeer hiermee de kip in. Wrijf of maal de pinda's, de kunyit, de gember en de lomboks fijn tot een pasta. Leg de kip in een wok/wadjan en giet de kokosmelk toe. Voeg vervolgens zoveel bouillon toe dat de kip niet droog ligt en kook het geheel voor 45 minuten. Verwijder de kip en voeg aan de bouillon de boemboe en de garam masala toe en roer dit tot een gebonden saus. Dan de kip weer terug doen en het limoensap er door heen roeren. Serveer de kip bestrooit met gehakte koriander blaadjes
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 83 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41230885