Kip met basilicum en chilipepers
Ingrediënten:
500 gram kipfilet
125 grkippemaagjes
4 eetl olie
1 bosje horapa (zoete basilicum)
9 rode rawits,
1 lente-ui, fijngehakt
2 eetl vissaus (nam pla)
1 theel vers gehakte koriander
1 theel gula jawa
Bereiding:
Blancheer de kippemaagjes in licht gezouten water totdat de maagjes verkleuren. Laat de kippemaagjes uitlekken en snijd deze met de kipfilet in kleine blokjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kippemaagjes voor 3 minuten. Voeg dan de gesneden kipfilet toe en bak het geheel nog 3 minuten door. Schep het vlees uit de pan.
Snijd de helft van de harapa fijn en doe dit samen met de rawits en de lente-ui in de wok/wadjan en bak dit voor 1 minuut. voeg dan de vissaus, de koriander en de gula jawa toe. Goed roeren en dan het vlees toevoegen. Onder voortduren omscheppen even door laten bakken.
Serveer het op een bord en bedek het met de rest van de basilicum.
500 gram kipfilet
125 grkippemaagjes
4 eetl olie
1 bosje horapa (zoete basilicum)
9 rode rawits,
1 lente-ui, fijngehakt
2 eetl vissaus (nam pla)
1 theel vers gehakte koriander
1 theel gula jawa
Bereiding:
Blancheer de kippemaagjes in licht gezouten water totdat de maagjes verkleuren. Laat de kippemaagjes uitlekken en snijd deze met de kipfilet in kleine blokjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kippemaagjes voor 3 minuten. Voeg dan de gesneden kipfilet toe en bak het geheel nog 3 minuten door. Schep het vlees uit de pan.
Snijd de helft van de harapa fijn en doe dit samen met de rawits en de lente-ui in de wok/wadjan en bak dit voor 1 minuut. voeg dan de vissaus, de koriander en de gula jawa toe. Goed roeren en dan het vlees toevoegen. Onder voortduren omscheppen even door laten bakken.
Serveer het op een bord en bedek het met de rest van de basilicum.