logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kai Pad Bai Gra Prou
Kip met basilicum en chilipepers
Ingrediënten:
500 gram kipfilet
125 grkippemaagjes
4 eetl olie
1 bosje horapa (zoete basilicum)
9 rode rawits,
1 lente-ui, fijngehakt
2 eetl vissaus (nam pla)
1 theel vers gehakte koriander
1 theel gula jawa

Bereiding:
Blancheer de kippemaagjes in licht gezouten water totdat de maagjes verkleuren. Laat de kippemaagjes uitlekken en snijd deze met de kipfilet in kleine blokjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kippemaagjes voor 3 minuten. Voeg dan de gesneden kipfilet toe en bak het geheel nog 3 minuten door. Schep het vlees uit de pan.
Snijd de helft van de harapa fijn en doe dit samen met de rawits en de lente-ui in de wok/wadjan en bak dit voor 1 minuut. voeg dan de vissaus, de koriander en de gula jawa toe. Goed roeren en dan het vlees toevoegen. Onder voortduren omscheppen even door laten bakken.
Serveer het op een bord en bedek het met de rest van de basilicum.

Add comment

Submit

who is online

We have 43 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154207