Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Kai Look Kui - pittige eieren

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kai Look Kui
pittige eieren

Ingrediënten:
7 kwartel eieren
4 rode rawits
3 teentjes knoflook
2 eetl kecap asin
2 eetl nam pla (vissaus)
1 eetl rijstazijn
1 eetl palmsuiker
1/2 sjalot
3 koriander blaadjes
3 eetl olie

Bereiding:
Kook de eieren voor 5 minuten en laat deze in koud water afkoelen. Pel de eieren en snijd deze doormidden. Snijd de rawits en de knoflook in dunne reepjes. Hak de koriander en de sjallot fijn.
Verhit in een wok de olie en bak de eieren goudbruin. Schep de eieren op een bord. Laat 1 eetl olie achter en bak hierin de rawits en de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de kecap, de vissaus, de rijstazijn en de suiker toe en bak dit zachtjes totdat de saus dik wordt en bruin kleurt. Giet de saus over de eieren en bestrooi het met de gehakte koriander en sjalot.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 382 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911441