zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Bawal Panggang Bumbu Taoco - vis gebakken in een kruidige saus
- Terung Telunjuk Siram Sambal - aubergine met een sambal saus
- Pastel Goreng - indische pasteitjes
- Sambal Goreng Kering Tempe - kruidig gebakken tempe
- Jekne Uring Tajamneng - Zoete rijstepap
- Ayam Oh - gebakken gekruide kip met bamboe
- Bakwan Jagung - gekruide maiskoekjes (beignet)
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Telor Dadar Padang - Omelet uit Padang
- Dadar Ayam Hati - Omelet met Kippenlevertjes
Kai Look Kui - pittige eieren


Kai Look Kui
pittige eieren
Ingrediënten:
7 kwartel eieren
4 rode rawits
3 teentjes knoflook
2 eetl kecap asin
2 eetl nam pla (vissaus)
1 eetl rijstazijn
1 eetl palmsuiker
1/2 sjalot
3 koriander blaadjes
3 eetl olie
Bereiding:
Kook de eieren voor 5 minuten en laat deze in koud water afkoelen. Pel de eieren en snijd deze doormidden. Snijd de rawits en de knoflook in dunne reepjes. Hak de koriander en de sjallot fijn.
Verhit in een wok de olie en bak de eieren goudbruin. Schep de eieren op een bord. Laat 1 eetl olie achter en bak hierin de rawits en de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de kecap, de vissaus, de rijstazijn en de suiker toe en bak dit zachtjes totdat de saus dik wordt en bruin kleurt. Giet de saus over de eieren en bestrooi het met de gehakte koriander en sjalot.
pittige eieren
Ingrediënten:
7 kwartel eieren
4 rode rawits
3 teentjes knoflook
2 eetl kecap asin
2 eetl nam pla (vissaus)
1 eetl rijstazijn
1 eetl palmsuiker
1/2 sjalot
3 koriander blaadjes
3 eetl olie
Bereiding:
Kook de eieren voor 5 minuten en laat deze in koud water afkoelen. Pel de eieren en snijd deze doormidden. Snijd de rawits en de knoflook in dunne reepjes. Hak de koriander en de sjallot fijn.
Verhit in een wok de olie en bak de eieren goudbruin. Schep de eieren op een bord. Laat 1 eetl olie achter en bak hierin de rawits en de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de kecap, de vissaus, de rijstazijn en de suiker toe en bak dit zachtjes totdat de saus dik wordt en bruin kleurt. Giet de saus over de eieren en bestrooi het met de gehakte koriander en sjalot.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.