Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Suan La Tang - 酸辣汤 - hete en zurige soep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Suan La Tang - 酸辣汤
hete en zurige soep

Ingrediënten:
5 gedroogde shiitake paddenstoelen
5 gr gedroogde judasoor
20 lily buds/sedep malam/tijger lelie knopjes

90 gr varkensvlees, mager
1/2 theel maizena
1 eetl water
1/2 theel olie

50 gr wortelen
50 gr bambuscheuten
100 gr zachte tahu
1 ei

1000 ml kippenbouillon (ongezouten)
4 eetl maizena + 4 eetl water

3 eetl zwarte rijstazijn
1 eetl lichte sojasaus
1/2 theel peper
1/2 theel sesam olie
koriander/lente-ui, gehakt

Bereiding:
Week eerst de shiitake, de judasoor en snijd deze daarna in reepjes. week ook de sedep maar trek deze daarna in de lengte uit elkaar.
Snijd het vlees in reepjes. Meng het vlees met de maizena met het water en wrijf het daarna in met de olie en zet apart.
Snijd de wortel, de bambuscheuten en de tahu julienne. Klop het ei op
Verhit in een pan de bouillon en breng aan de kook. voeg dan het vlees toe en meng goed. Dan de shiitake, de judasoor, de sedep, de wortel en de de bambuscheuten toevoegen en kook dit 2-3 minuten.
Dan ook laag vuur laten sudderen en meng al roerend de opgeloste maizena erdoor. Als de soep dikker wordt dan de tahu en het ei al roerend toevoegen.
Als de soep weer aan de kook raakt dan het vuur uitzetten en meng de rijstazijn, de sojasaus, de peper en de sesam olie erdoor. Strooi de koriander/lente-ui erover en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 150 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42100365