Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 18 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Suan La Tang - 酸辣汤 - hete en zurige soep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Suan La Tang - 酸辣汤
hete en zurige soep

Ingrediënten:
5 gedroogde shiitake paddenstoelen
5 gr gedroogde judasoor
20 lily buds/sedep malam/tijger lelie knopjes

90 gr varkensvlees, mager
1/2 theel maizena
1 eetl water
1/2 theel olie

50 gr wortelen
50 gr bambuscheuten
100 gr zachte tahu
1 ei

1000 ml kippenbouillon (ongezouten)
4 eetl maizena + 4 eetl water

3 eetl zwarte rijstazijn
1 eetl lichte sojasaus
1/2 theel peper
1/2 theel sesam olie
koriander/lente-ui, gehakt

Bereiding:
Week eerst de shiitake, de judasoor en snijd deze daarna in reepjes. week ook de sedep maar trek deze daarna in de lengte uit elkaar.
Snijd het vlees in reepjes. Meng het vlees met de maizena met het water en wrijf het daarna in met de olie en zet apart.
Snijd de wortel, de bambuscheuten en de tahu julienne. Klop het ei op
Verhit in een pan de bouillon en breng aan de kook. voeg dan het vlees toe en meng goed. Dan de shiitake, de judasoor, de sedep, de wortel en de de bambuscheuten toevoegen en kook dit 2-3 minuten.
Dan ook laag vuur laten sudderen en meng al roerend de opgeloste maizena erdoor. Als de soep dikker wordt dan de tahu en het ei al roerend toevoegen.
Als de soep weer aan de kook raakt dan het vuur uitzetten en meng de rijstazijn, de sojasaus, de peper en de sesam olie erdoor. Strooi de koriander/lente-ui erover en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 50 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41455518