Recente Reacties

Suan La Tang - 酸辣汤
hete en zurige soep

Ingrediënten:
5 gedroogde shiitake paddenstoelen
5 gr gedroogde judasoor
20 lily buds/sedep malam/tijger lelie knopjes

90 gr varkensvlees, mager
1/2 theel maizena
1 eetl water
1/2 theel olie

50 gr wortelen
50 gr bambuscheuten
100 gr zachte tahu
1 ei

1000 ml kippenbouillon (ongezouten)
4 eetl maizena + 4 eetl water

3 eetl zwarte rijstazijn
1 eetl lichte sojasaus
1/2 theel peper
1/2 theel sesam olie
koriander/lente-ui, gehakt

Bereiding:
Week eerst de shiitake, de judasoor en snijd deze daarna in reepjes. week ook de sedep maar trek deze daarna in de lengte uit elkaar.
Snijd het vlees in reepjes. Meng het vlees met de maizena met het water en wrijf het daarna in met de olie en zet apart.
Snijd de wortel, de bambuscheuten en de tahu julienne. Klop het ei op
Verhit in een pan de bouillon en breng aan de kook. voeg dan het vlees toe en meng goed. Dan de shiitake, de judasoor, de sedep, de wortel en de de bambuscheuten toevoegen en kook dit 2-3 minuten.
Dan ook laag vuur laten sudderen en meng al roerend de opgeloste maizena erdoor. Als de soep dikker wordt dan de tahu en het ei al roerend toevoegen.
Als de soep weer aan de kook raakt dan het vuur uitzetten en meng de rijstazijn, de sojasaus, de peper en de sesam olie erdoor. Strooi de koriander/lente-ui erover en serveer.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42592844