Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
KokkieBlanda 5 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Write a comment
Suan La Tang - 酸辣汤 - hete en zurige soep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Suan La Tang - 酸辣汤
hete en zurige soep

Ingrediënten:
5 gedroogde shiitake paddenstoelen
5 gr gedroogde judasoor
20 lily buds/sedep malam/tijger lelie knopjes

90 gr varkensvlees, mager
1/2 theel maizena
1 eetl water
1/2 theel olie

50 gr wortelen
50 gr bambuscheuten
100 gr zachte tahu
1 ei

1000 ml kippenbouillon (ongezouten)
4 eetl maizena + 4 eetl water

3 eetl zwarte rijstazijn
1 eetl lichte sojasaus
1/2 theel peper
1/2 theel sesam olie
koriander/lente-ui, gehakt

Bereiding:
Week eerst de shiitake, de judasoor en snijd deze daarna in reepjes. week ook de sedep maar trek deze daarna in de lengte uit elkaar.
Snijd het vlees in reepjes. Meng het vlees met de maizena met het water en wrijf het daarna in met de olie en zet apart.
Snijd de wortel, de bambuscheuten en de tahu julienne. Klop het ei op
Verhit in een pan de bouillon en breng aan de kook. voeg dan het vlees toe en meng goed. Dan de shiitake, de judasoor, de sedep, de wortel en de de bambuscheuten toevoegen en kook dit 2-3 minuten.
Dan ook laag vuur laten sudderen en meng al roerend de opgeloste maizena erdoor. Als de soep dikker wordt dan de tahu en het ei al roerend toevoegen.
Als de soep weer aan de kook raakt dan het vuur uitzetten en meng de rijstazijn, de sojasaus, de peper en de sesam olie erdoor. Strooi de koriander/lente-ui erover en serveer.

Pin It
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 75 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41083724