zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Cah Buncis Jamur Tiram - sperziebonen met oesterzwammen in kruidige saus
- Goong Yaam - gekruide garnalensalade
- Pindang Kuning
- Por Pei - eenvoudige loempia's met gehakt
- Gungjung Tteokbokki - rijstcake met groenten en saus
- Toyo't Kalamansi - limoen soja chili dip
- Begedel Cabe - pittige rundvlees croquetten
- Sate Ayam Ubud - kipsate uit Bali
- Sambal Goreng Prentil - Gehaktballetjes en petehbonen in kruidige kokosmelksaus
- Kare Ayam Medan - pittige kip
Bubur kacang hijau - Pap van mungbonen


Bubur kacang hijau
Pap van mungbonen
Pap van mungbonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
160 gr mungbonen
2000 ml water
4 cm jahe (gember), gekneusd
350 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)
1 pandan blad
800 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Week de bonen 12 uur in water, afgieten en kook ze daarna in het water gaar (30 minuten) Voeg dan de suiker, de gember en de pandan toe en kook het verder totdat de suiker is opgelost. Dan de kokosmelk en het zout toevoegen en het geheel tot pap koken.
ingrediënten:
160 gr mungbonen
2000 ml water
4 cm jahe (gember), gekneusd
350 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)
1 pandan blad
800 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Week de bonen 12 uur in water, afgieten en kook ze daarna in het water gaar (30 minuten) Voeg dan de suiker, de gember en de pandan toe en kook het verder totdat de suiker is opgelost. Dan de kokosmelk en het zout toevoegen en het geheel tot pap koken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.