Gulai Pucuk Ubi Kayu
cassave blaadjes in pittige kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
75 gr biestuk
600 ml runderbouillon (zie recept)
1 kunyit blad
2 jeruk purt blaadjes
1 serehstengel
1 stukje asam gelugor
200 gr jonge cassave blaadjes*
375 santen asli (dikke kokosmelk)
40 gr witte vis
Haluskan:
boemboe:
4 rode lomboks
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm laos
3 cm jahe
2 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de bouillon en voeg het vlees, de boemboe, het kunyit blad, de jeruk purut blaadjes, de sereh en de asam toe. Vervolgens de cassave blaadjes toevoegen en het afgesloten laten sudderen totdat de cassave vrijwel gaar is (25 minuten). Dan de santen en de vis toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus begint in te dikken en de vis gaar is.
* indien niet voorradig, gebruik dan 500 gr spinazie.
Zoeken
Laatst gelezen
- Udang Garo Rica - gekruide tijgergarnalen uit Menado
- sambal goreng basah - rundvlees
- Tumis Sawi Asin Kacang Panjang - gebakken gezouten kool met kouseband
- Daging Suwir Cabai - kleine pittige stukjes rundvlees
- Sateh manis 2
- Botok teri mlandingan - gestoomde anchovies in bananenblad
- Lidah Sapi Saus Tomat - gesmoorde tong in tomatensaus
- Daging Masak Kecap - rundvlees in een donkere kruidige kecapsaus
- Sambal Pelam - Sambal van mango
- Gehu - krokant gebakken gevulde tahu pakketjes
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...