cassave blaadjes in pittige kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
75 gr biestuk
600 ml runderbouillon (zie recept)
1 kunyit blad
2 jeruk purt blaadjes
1 serehstengel
1 stukje asam gelugor
200 gr jonge cassave blaadjes*
375 santen asli (dikke kokosmelk)
40 gr witte vis
Haluskan:
boemboe:
4 rode lomboks
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm laos
3 cm jahe
2 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de bouillon en voeg het vlees, de boemboe, het kunyit blad, de jeruk purut blaadjes, de sereh en de asam toe. Vervolgens de cassave blaadjes toevoegen en het afgesloten laten sudderen totdat de cassave vrijwel gaar is (25 minuten). Dan de santen en de vis toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus begint in te dikken en de vis gaar is.
* indien niet voorradig, gebruik dan 500 gr spinazie.