logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gulai Pucuk Ubi Kayu
cassave blaadjes in pittige kokosmelk

Bahan-bahan:

ingrediënten:
75 gr biestuk
600 ml runderbouillon (zie recept)
1 kunyit blad
2 jeruk purt blaadjes
1 serehstengel
1 stukje asam gelugor
200 gr jonge cassave blaadjes*
375 santen asli (dikke kokosmelk)
40 gr witte vis

Haluskan:
boemboe:
4 rode lomboks
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm laos
3 cm jahe
2 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de bouillon en voeg het vlees, de boemboe, het kunyit blad, de jeruk purut blaadjes, de sereh en de asam toe. Vervolgens de cassave blaadjes toevoegen en het afgesloten laten sudderen totdat de cassave vrijwel gaar is (25 minuten). Dan de santen en de vis toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus begint in te dikken en de vis gaar is.

* indien niet voorradig, gebruik dan 500 gr spinazie.

Add comment

Submit

who is online

We have 48 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176532