Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Kering Kacang Tanah Dan Teri - gebakken gekruide tempe met pinda's en ansjovis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kering Kacang Tanah Dan Teri
gebakken gekruide tempe met pinda's en ansjovis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tempe
100 gr pinda's
50 gr teri medan, geweekt
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
12 rode rawits
3 cm lengkuas/laos
3 jeruk purut blaadjes
1 theel asam jawa, opgelost in 50 ml water
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in dunne plakjes/julienne. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de rawits in dunne plakjes. Rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en bak de teri, de pinda's en de tempe bruin en droog en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de rawits, de laos en de jeruk purut voor 6 minuten. Voeg dan het asamwater en het zout toe en bak totdat de saus is ingedikt.
Meng dan de tempe, de pinda's en de teri erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 289 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41018962