logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kering Kacang Tanah Dan Teri
gebakken gekruide tempe met pinda's en ansjovis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tempe
100 gr pinda's
50 gr teri medan, geweekt
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
12 rode rawits
3 cm lengkuas/laos
3 jeruk purut blaadjes
1 theel asam jawa, opgelost in 50 ml water
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in dunne plakjes/julienne. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de rawits in dunne plakjes. Rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en bak de teri, de pinda's en de tempe bruin en droog en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de rawits, de laos en de jeruk purut voor 6 minuten. Voeg dan het asamwater en het zout toe en bak totdat de saus is ingedikt.
Meng dan de tempe, de pinda's en de teri erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 169 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151529