Kering Kacang Tanah Dan Teri
gebakken gekruide tempe met pinda's en ansjovis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tempe
100 gr pinda's
50 gr teri medan, geweekt
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
12 rode rawits
3 cm lengkuas/laos
3 jeruk purut blaadjes
1 theel asam jawa, opgelost in 50 ml water
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in dunne plakjes/julienne. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de rawits in dunne plakjes. Rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en bak de teri, de pinda's en de tempe bruin en droog en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de rawits, de laos en de jeruk purut voor 6 minuten. Voeg dan het asamwater en het zout toe en bak totdat de saus is ingedikt.
Meng dan de tempe, de pinda's en de teri erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Poja
- Ayam Gagape - gekruide gestoofde kip
- Be guling celeng - geroosterd speenvarken
- Sambal Muncang - sambal met kemiri noten uit Sunda
- Zoetzure groenten
- Roti jala - Pannenkoekjes met kokosmelk
- Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
- Gimbal Udang Sayuran - garnalen beignets met groenten
- Gan Chǎo Niu Hé 干炒 牛 河 - gebakken mie met rundvlees
- Abon Abon
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...