zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Kripik Biji Durian - Krupuk - kroepoek van durianpitten
- Pad Pat Hoy - gebakken schelpdieren in pittige saus
- Sayur Lodeh Bandung - groenten met vlees en garnalen
- Ikan Kuah Santan - vis gestoofd in een kruidige romige saus
- Tumis Kerang - gebakken mosselen
- Oseng-Oseng Kangkung Petai - gestoofde kangkung met peteh bonen
- Gangan Ikan Kelik/lele - soep van meerval met cassave
- Khrung Keng Phet Deng - Rode currypasta
- Lado tempoyak - Sambal van durian
Kering Kacang Tanah Dan Teri - gebakken gekruide tempe met pinda's en ansjovis


Kering Kacang Tanah Dan Teri
gebakken gekruide tempe met pinda's en ansjovis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tempe
100 gr pinda's
50 gr teri medan, geweekt
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
12 rode rawits
3 cm lengkuas/laos
3 jeruk purut blaadjes
1 theel asam jawa, opgelost in 50 ml water
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in dunne plakjes/julienne. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de rawits in dunne plakjes. Rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en bak de teri, de pinda's en de tempe bruin en droog en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de rawits, de laos en de jeruk purut voor 6 minuten. Voeg dan het asamwater en het zout toe en bak totdat de saus is ingedikt.
Meng dan de tempe, de pinda's en de teri erdoor en serveer.
gebakken gekruide tempe met pinda's en ansjovis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tempe
100 gr pinda's
50 gr teri medan, geweekt
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
12 rode rawits
3 cm lengkuas/laos
3 jeruk purut blaadjes
1 theel asam jawa, opgelost in 50 ml water
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in dunne plakjes/julienne. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de rawits in dunne plakjes. Rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en bak de teri, de pinda's en de tempe bruin en droog en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de rawits, de laos en de jeruk purut voor 6 minuten. Voeg dan het asamwater en het zout toe en bak totdat de saus is ingedikt.
Meng dan de tempe, de pinda's en de teri erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.