Gai Ta Krai
kip met citroengras
Ingrediënten:
500 gr kipfilet
4 serehstengels, gekneusd
5 teentjes knoflook
3 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl palmsuiker
3 takjes groene pepperkorrels
2 rode lomboks
5 eetl olie
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Meng de kip, de sereh, de knoflook, de vissaus, de plamsuiker en de pepperkorrels door elkaar en laat het 1 uur intrekken.
Verhit in een wok de olie en bak de kip droog. Garneer het met de lomboks en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kerrie daging - rundvlees met kerrie
- Tumis Cumi-Cumi - gebakken inktvis
- Soto Daging Bangkalan - vleessoep uit Bangkalan (Madura)
- Ayam Cabe Kering - pittig gebakken stukjes kip
- Acar Telor - atjar van ei
- Lostro - Gekruid taroblad
- Sambal trasi 3
- Sate Ayam Cilacap - Kipsaté uit Cilacap
- Rempah goreng - gehaktballetjes met kokos
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...