Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Gai Tod Hatyai - tweemaal gebakken kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gai Tod Hatyai
tweemaal gebakken kip

ingrediënten:
15 kippenvleugels
1 bol knoflook
2 theel ketumbar zaadjes
1/2 theel witte peper
6 eetl vissaus
3 theel palmsuiker
125 gr rijstebloem
olie
 
garnering;
zoete chili saus
 
bereiding:
Wrijf of maal de knoflook, de ketumbar en de peper fijn tot een pasta. Meng dan de vissaus en de palmsuiker erdoor en marnieer hiermee de kip voor tenminste 2,5 uur. Bestuif de vleugels dan goed met de rijstebloem.
Verhit in een wok de olie en bak hierin de vleugels zachtjes in 12-15 minuten goudbruin en schep deze daarna uit de pan en laat deze uitlekken en wat afkoelen.
Verhit vervolgens de olie op hoog vuur en bak daarna de vleugels in 2-3 minuten bruin en krokant. Laat de vleugels uitlekken en serveer met zoete chili saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911507