tweemaal gebakken kip
ingrediënten:
15 kippenvleugels
1 bol knoflook
2 theel ketumbar zaadjes
1/2 theel witte peper
6 eetl vissaus
3 theel palmsuiker
125 gr rijstebloem
olie
garnering;
zoete chili saus
bereiding:
Wrijf of maal de knoflook, de ketumbar en de peper fijn tot een pasta. Meng dan de vissaus en de palmsuiker erdoor en marnieer hiermee de kip voor tenminste 2,5 uur. Bestuif de vleugels dan goed met de rijstebloem.
Verhit in een wok de olie en bak hierin de vleugels zachtjes in 12-15 minuten goudbruin en schep deze daarna uit de pan en laat deze uitlekken en wat afkoelen.
Verhit vervolgens de olie op hoog vuur en bak daarna de vleugels in 2-3 minuten bruin en krokant. Laat de vleugels uitlekken en serveer met zoete chili saus.