zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Natinombur - Gebakken vis met sambal
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Gulai Sapi Kacang Merah - Rundvlees met rode bonen curry
- Bebek betutu - Geroosterde eend in bananenblad
- Gulai Buncis Tauco - gestoofde boontjes met tauco en petai
- Rujak kuah pindang - mango met vissaus
- Rendang aceh
- Sambal ikan asap - sambal van gerookte vis en ansjovis
- Beberuk - rauwe groenten met sambal trasi
- Gaeng Gai - Kip met Bamboe
Semur Daging Jepara - smoor van rundvlees uit Jepara


Semur Daging Jepara
smoor van rundvlees uit Jepara
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr schenkel
1000 ml water
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
4 eetl kecap manis
1 eetl olie
7 sjalotjes
1 cm jahe
2 tode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snij de sjalotjes en de lomboks in dunne plakjes en rasp de jahe.
Verhit in een pan het water het vlees samen met het zout, de peper en de nootmuskaat en kook het vlees vrijwel gaar. Schep het vlees uit de pan.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de lomboks en de jahe vopr 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed. Dan de kecap toevoegen en meng goed. Voeg het vervolgens weer toe aan de bouillon en kook het op laag vuur verder gaar. Serveer.
smoor van rundvlees uit Jepara
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr schenkel
1000 ml water
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
4 eetl kecap manis
1 eetl olie
7 sjalotjes
1 cm jahe
2 tode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snij de sjalotjes en de lomboks in dunne plakjes en rasp de jahe.
Verhit in een pan het water het vlees samen met het zout, de peper en de nootmuskaat en kook het vlees vrijwel gaar. Schep het vlees uit de pan.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de lomboks en de jahe vopr 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed. Dan de kecap toevoegen en meng goed. Voeg het vervolgens weer toe aan de bouillon en kook het op laag vuur verder gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.