zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tahu Gegodo - Gebakken gekruide tahu
- Tumis Kangkung Ampela - roerbak van kangkung met kip
- Lepat ubi - cassave snack uit Sumatra
- Pindang sapi - Friszure runderstoof
- Udang sambal pirik - gebakken garnelen met sambal pirik
- Daging Bakar - Geroosterde Runderhaas
- Kambing Masak Pedas - Pittig gebakken geitenvlees
- Rendang ikan Iele - Meerval met gekruide saus
- Sateh manis jawa
- Ayam Jerit - gestoofde gebakken gekruide kip
Semur Daging Jawa - smoor van rundvlees uit Java


Semur Daging Jawa
smoor van rundvlees uit Java
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
5 eetl kecap manis
600 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 theel zout
1/2 theel peper
4 kemiri noten, geroosterd
Cara membuat
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes of dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook dit halfgaar. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten en voeg het daarna toe aan het vlees en meng goed.
Voeg de kecap toe en kook het vlees daarna op laag vuur verder gaar en totdat de saus indikt.
smoor van rundvlees uit Java
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
5 eetl kecap manis
600 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 theel zout
1/2 theel peper
4 kemiri noten, geroosterd
Cara membuat
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes of dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook dit halfgaar. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten en voeg het daarna toe aan het vlees en meng goed.
Voeg de kecap toe en kook het vlees daarna op laag vuur verder gaar en totdat de saus indikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.