smoor van opgerold rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees
2 eetl olie
400 ml water of runderbouillon
5 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
2 salam blad
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 theel peper
1 theel zout
4 kemiri noten
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en rol deze op enbind dze vast met keukengaren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en voeg het vlees toe. Bak het vlees halfgaar en schep het uit de pan. Voeg dan de bumbu toe en fruit dit voor 3 minuten.
Voeg dan het water of bouillon toe, de kecaps en de salam en meng goed. Voeg het vlees toe en kook dit op laag vuur gaar.
genoeg voor 2 porties en lekker bij rijst.