Ayam Bakar Celup
geroosterde gestoofde gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 kleine kippen/kuikens (600 gr)
750 ml water
1/2 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
Perendam:
marinade:
100 ml kippenbouillon
3 eetl kecap manis
1/2 eetl oestersaus
1 theel vissaus
Haluskan:
bumbu:
10 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm jahe
2 cm kunyit
5 cm laos
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vier stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg de kip toe samen met de bumbu, het zout en de palmsuiker en kook het geheel voor 30 minuten. Laat het daarne tenminste 1 uur intrekken. Giet 100 ml van de bouillon af en meng dit met de kecap, de oestersaus en de vissaus.
Wrijf hiermee de kip in en rooster de kip vervolgens boven een houtskoolvuurtje gaar en bruin. Regelmatig besprenkel met de overige marinade.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gebakken garnalen met zout en peper - 椒盐虾
- Sambal Goreng Santan Tahu - tahu gekookt in pittige kokosmelk saus
- Randang - rendang uit Minahasa
- Nagasari - Gestoomde bananenpakjes
- Garang Asem Kudus - in bananenblad gestoomde kip uit Kudus
- Ame Kumute 2
- Tumis Labu Siam Dengan Udang - Gebakken chayote met garnalen
- Rendang Bebek - drooggestoofde gekruide eend
- Tongseng Solo - Lamsvlees met groenten
- Nasi Goreng Peteh - gebakken rijst met peteh
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...