Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayam Bakar Hitam Manis - gebakken gekarameliseerde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bakar Hitam Manis
gebakken gekarameliseerde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoen, sap
1/2 theel zout
2 salam blad
2 cm jahe
1 serai/sereh/citroengras
3 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
300 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1/2 eetl ketumbar, geroosterd
2 kemiri noten, geroosterd

Olesan:
marinade:
4 eetl kecap manis
1 rode lombok, gepureerd
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jahe en de serai voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en meng goed.
Vervolgens het water, de kecap, de peper en de palmsuiker toevoegen en kook de kip verder vrijwel gaar. Schep de kip uit de pan.
Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Rooster de kip daarna boven een houtkoolvuurtje bruin en wrijf deze regelmatig in met de marinade. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 272 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42426966