Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Bakar Hitam Manis - gebakken gekarameliseerde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bakar Hitam Manis
gebakken gekarameliseerde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoen, sap
1/2 theel zout
2 salam blad
2 cm jahe
1 serai/sereh/citroengras
3 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
300 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1/2 eetl ketumbar, geroosterd
2 kemiri noten, geroosterd

Olesan:
marinade:
4 eetl kecap manis
1 rode lombok, gepureerd
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jahe en de serai voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en meng goed.
Vervolgens het water, de kecap, de peper en de palmsuiker toevoegen en kook de kip verder vrijwel gaar. Schep de kip uit de pan.
Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Rooster de kip daarna boven een houtkoolvuurtje bruin en wrijf deze regelmatig in met de marinade. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 83 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40915540