gebakken gekarameliseerde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoen, sap
1/2 theel zout
2 salam blad
2 cm jahe
1 serai/sereh/citroengras
3 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
300 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1/2 eetl ketumbar, geroosterd
2 kemiri noten, geroosterd
Olesan:
marinade:
4 eetl kecap manis
1 rode lombok, gepureerd
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jahe en de serai voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en meng goed.
Vervolgens het water, de kecap, de peper en de palmsuiker toevoegen en kook de kip verder vrijwel gaar. Schep de kip uit de pan.
Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Rooster de kip daarna boven een houtkoolvuurtje bruin en wrijf deze regelmatig in met de marinade. Serveer.