Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Rundvlees, gestoofd

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rundvlees, gestoofd
uit Hangzhou
ingrediënten:
325 gr schenkel (eventueel hacheevlees)
4 eetl suiker
5 theel sojasaus
6 theel rijstwijn
10 gr gemalen chinese kaneel (cassia*)
3 cm gember
1 sjalot
3 eetl sesam olie
water

bereiding:
Snijd de sjalot fijn en rasp de gember. Blancheer het vlees voor 2 minuten in kokend water en speol het daarna af. Snijd het vlees in stukken.
Meng de suiker met de sojasaus, de rijstwijn, de kaneel, de gember, 3 eetl sesamolie en de sjalot. Leg het vlees in een stoofpan en bedek dit met het mengsel. Voeg zoveel water toe dat het vlees net deket is en laat het vlees minimaal 3 uur zachtjes stoven totdat gaar en zacht is geworden.
Schep het vlees op een schaal en kook de saus in. Giet de saus over het vlees en besprenkel het met de overgebleven eetl sesamolie.

De chinese kaneel is donkerder van kleur en heeft een licht afwijkende smaak. Indien niet voorradig kan je ook de normale kaneel gebruiken.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 233 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40914042