zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Mie Ayan Bangka - Mie met gebakken kip uit Bangka
- Ayam Besengek 3 - kip in gele saus
- Gar Doog Mu Hung Le - gekruide ribbetjes / krabbetjes (2 pp)
- Babi Ambon 2
- Palu - rijstsnacks
- Babi Ambon 1
- Tabia Lalah Manis
- Urapan 1 - gemengde groenten met kokos
- Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
Rundvlees, gestoofd


Rundvlees, gestoofd
uit Hangzhou
uit Hangzhou
ingrediënten:
325 gr schenkel (eventueel hacheevlees)
4 eetl suiker
5 theel sojasaus
6 theel rijstwijn
10 gr gemalen chinese kaneel (cassia*)
3 cm gember
1 sjalot
3 eetl sesam olie
water
bereiding:
Snijd de sjalot fijn en rasp de gember. Blancheer het vlees voor 2 minuten in kokend water en speol het daarna af. Snijd het vlees in stukken.
Meng de suiker met de sojasaus, de rijstwijn, de kaneel, de gember, 3 eetl sesamolie en de sjalot. Leg het vlees in een stoofpan en bedek dit met het mengsel. Voeg zoveel water toe dat het vlees net deket is en laat het vlees minimaal 3 uur zachtjes stoven totdat gaar en zacht is geworden.
Schep het vlees op een schaal en kook de saus in. Giet de saus over het vlees en besprenkel het met de overgebleven eetl sesamolie.
De chinese kaneel is donkerder van kleur en heeft een licht afwijkende smaak. Indien niet voorradig kan je ook de normale kaneel gebruiken.
325 gr schenkel (eventueel hacheevlees)
4 eetl suiker
5 theel sojasaus
6 theel rijstwijn
10 gr gemalen chinese kaneel (cassia*)
3 cm gember
1 sjalot
3 eetl sesam olie
water
bereiding:
Snijd de sjalot fijn en rasp de gember. Blancheer het vlees voor 2 minuten in kokend water en speol het daarna af. Snijd het vlees in stukken.
Meng de suiker met de sojasaus, de rijstwijn, de kaneel, de gember, 3 eetl sesamolie en de sjalot. Leg het vlees in een stoofpan en bedek dit met het mengsel. Voeg zoveel water toe dat het vlees net deket is en laat het vlees minimaal 3 uur zachtjes stoven totdat gaar en zacht is geworden.
Schep het vlees op een schaal en kook de saus in. Giet de saus over het vlees en besprenkel het met de overgebleven eetl sesamolie.
De chinese kaneel is donkerder van kleur en heeft een licht afwijkende smaak. Indien niet voorradig kan je ook de normale kaneel gebruiken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.