banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 7 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 8 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 9 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Kaeng neua penang - curry met rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kaeng neua penang
curry met rundvlees
Ingrediënten:
500 gr biefstuk
7 citroenblaadjes
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetlepels currypasta (zie recept)
100 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
3 eetl vissaus (nam pla)

Garnering:
6 rode rawits

Currypasta Penang:
125 gr gedroogde chilipepers
3 sjalotten
7 teentjes knoflook
5 cm laos
2 serehstengels
3 korianderwortels
1 schil van de kaffir limoen
1 volle theel peperkorrels
2 volle eetl pinda's
1 theelepel zout

Bereiding:
Rooster eerst de sjalotten en de knoflook boven een houtskoolvuurtje. Het makkelijkste is om deze aan pennen te rijgen en dan te roosteren. Pel daarna pas de knoflook en de sjalotten. Week de chilipepers eerst voor 15-20 minuten in water en daarna goed laten uitlekken en zonodig droog deppen. Wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de currypasta fijn tot een pasta

Snijd de rawits in dunne reepjes, de citroenblaadjes zeer fijn en het vlees in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de currypasta en meng dit met de dikke kokosmelk en kook dit totdat de saus is ingedikt. Voeg dan het vlees, de nam pla, de suiker, de citroenblaadjes en het vlees toe en laat dit 15 minuten sudderen totdat het vlees gaar is. Garneer het met de reepjes rawits
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 216 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37721028