Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Kaeng Masaman Kai - kip curry

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kaeng Masaman Kai
kip curry

Ingrediënten:
500 gr kippendijen
5 kleine aardappelen, halfgaar
5 kleine uitjes
500 ml dunne kokosmelk
250 ml dikke kokosmelk
3 eetl palmsuiker
3 eetl asamwater
3 eetl limoensap
2 eetl pinda's
3 eetl massaman curry paste (zie recept)
7 teentjes knoflook
3 salam blad
5 cardamon, geroosterd
5 cm kaneel, geroosterd

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Hak de knoflook fijn en de pinda's grof. Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met het vlees en breng aan de kook. Verhit in een pan de dikke kokosmelk samen met de curry paste en roere totdat de olie vrijkomt. Voeg het daarna toe aan het vlees en kook totdat het vlees van kleur verandert.
Voeg dan de overige ingrediënten tot en kook het verder gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 64 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264746