zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Gaeng Khiew Wan Gai - kip in groen curry
- Panang Muh - een curry van varkensvlees
- Tumis buncis rebon - gestoofde sperziebonen met gedroogde vis
- Perkedel Kentang - Aardappel-rundvleeskoekjes
- Mu Yang Takrai - spare ribs met citroengras
- Sambal Ayam Bakar - sambal voor geroosterde kip
- Sup Kimlo Solo- geurige soep uit Solo
- Udang Masak Rica-Rica Jerbung - gebakken garnalen in een pittige rode saus
- Telur sambal cabai hijau - kwarteleieren in een groene chilisaus
- Tumisan Sayur - groenten met tahu
Kaeng Masaman Kai - kip curry


Kaeng Masaman Kai
kip curry
Ingrediënten:
500 gr kippendijen
5 kleine aardappelen, halfgaar
5 kleine uitjes
500 ml dunne kokosmelk
250 ml dikke kokosmelk
3 eetl palmsuiker
3 eetl asamwater
3 eetl limoensap
2 eetl pinda's
3 eetl massaman curry paste (zie recept)
7 teentjes knoflook
3 salam blad
5 cardamon, geroosterd
5 cm kaneel, geroosterd
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Hak de knoflook fijn en de pinda's grof. Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met het vlees en breng aan de kook. Verhit in een pan de dikke kokosmelk samen met de curry paste en roere totdat de olie vrijkomt. Voeg het daarna toe aan het vlees en kook totdat het vlees van kleur verandert.
Voeg dan de overige ingrediënten tot en kook het verder gaar.
kip curry
Ingrediënten:
500 gr kippendijen
5 kleine aardappelen, halfgaar
5 kleine uitjes
500 ml dunne kokosmelk
250 ml dikke kokosmelk
3 eetl palmsuiker
3 eetl asamwater
3 eetl limoensap
2 eetl pinda's
3 eetl massaman curry paste (zie recept)
7 teentjes knoflook
3 salam blad
5 cardamon, geroosterd
5 cm kaneel, geroosterd
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Hak de knoflook fijn en de pinda's grof. Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met het vlees en breng aan de kook. Verhit in een pan de dikke kokosmelk samen met de curry paste en roere totdat de olie vrijkomt. Voeg het daarna toe aan het vlees en kook totdat het vlees van kleur verandert.
Voeg dan de overige ingrediënten tot en kook het verder gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.