zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Guisadong Repolyo - gestoofde kool met vlees
- Ayam Bumbu Bali - gebakken kip in een pittige rode saus
- Pa Kimchi - kimchi van lente-ui
- Serabi - Flensjes met zoete kokosmelksaus
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees met kokos
- Ayam Bumbu Kemangi - Gebakken kip in een frisse pittige saus
- Sate kikil bumbu kacang pedas - sate kikil in pittige pindasaus
- Rabo'ruan - gekruid visvlees uit Kalimantan
- Gulai Kapau - in kokosmelk gestoofde groenten met vlees
- Daging Petis Cabai Rawit - geurend rundvlees met pepers
Kaeng khua sapparot - rode curry met ananas


Kaeng khua sapparot
rode curry met ananas
rode curry met ananas
Benodigdheden:
225 gr ananas
500 gr (stro)champignons,
600 ml dunne kokosmelk (santen cair)
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 gr sojabonen,
500 g tahu/tofu
50 ml olie,
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
2 eetl lichte sojasaus.
boemboe:
10 cm laos
6 serehstengels,
5 sjalotten,
20 rode rawits
1/2 eetl kaffirlimoenschil, gerapst
3 korianderwortels
1 theel miso.
Bereiding:
Snijd de tahu en de ananas in blokjes, de champignons in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de champignons, de sojabonen en de tahu toe en bak dit 2 minuten. Dan de dunne kokosmelk toevoegen en zachtjes 10 minuten laten koken. Vervolgens de ananas toevoegen met de suiker en de sojasuas en de dikke kokosmelk. Even laten sudderen en indikken totdat het gerecht gaar is.
225 gr ananas
500 gr (stro)champignons,
600 ml dunne kokosmelk (santen cair)
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 gr sojabonen,
500 g tahu/tofu
50 ml olie,
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
2 eetl lichte sojasaus.
boemboe:
10 cm laos
6 serehstengels,
5 sjalotten,
20 rode rawits
1/2 eetl kaffirlimoenschil, gerapst
3 korianderwortels
1 theel miso.
Bereiding:
Snijd de tahu en de ananas in blokjes, de champignons in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de champignons, de sojabonen en de tahu toe en bak dit 2 minuten. Dan de dunne kokosmelk toevoegen en zachtjes 10 minuten laten koken. Vervolgens de ananas toevoegen met de suiker en de sojasuas en de dikke kokosmelk. Even laten sudderen en indikken totdat het gerecht gaar is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.