rode curry met ananas
Benodigdheden:
225 gr ananas
500 gr (stro)champignons,
600 ml dunne kokosmelk (santen cair)
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 gr sojabonen,
500 g tahu/tofu
50 ml olie,
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
2 eetl lichte sojasaus.
boemboe:
10 cm laos
6 serehstengels,
5 sjalotten,
20 rode rawits
1/2 eetl kaffirlimoenschil, gerapst
3 korianderwortels
1 theel miso.
Bereiding:
Snijd de tahu en de ananas in blokjes, de champignons in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de champignons, de sojabonen en de tahu toe en bak dit 2 minuten. Dan de dunne kokosmelk toevoegen en zachtjes 10 minuten laten koken. Vervolgens de ananas toevoegen met de suiker en de sojasuas en de dikke kokosmelk. Even laten sudderen en indikken totdat het gerecht gaar is.
225 gr ananas
500 gr (stro)champignons,
600 ml dunne kokosmelk (santen cair)
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 gr sojabonen,
500 g tahu/tofu
50 ml olie,
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
2 eetl lichte sojasaus.
boemboe:
10 cm laos
6 serehstengels,
5 sjalotten,
20 rode rawits
1/2 eetl kaffirlimoenschil, gerapst
3 korianderwortels
1 theel miso.
Bereiding:
Snijd de tahu en de ananas in blokjes, de champignons in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de champignons, de sojabonen en de tahu toe en bak dit 2 minuten. Dan de dunne kokosmelk toevoegen en zachtjes 10 minuten laten koken. Vervolgens de ananas toevoegen met de suiker en de sojasuas en de dikke kokosmelk. Even laten sudderen en indikken totdat het gerecht gaar is.