logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kaeng khua sapparot
rode curry met ananas
Benodigdheden:
225 gr ananas
500 gr (stro)champignons,
600 ml dunne kokosmelk (santen cair)
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 gr sojabonen,
500 g tahu/tofu
50 ml olie,
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
2 eetl lichte sojasaus.

boemboe:
10 cm laos
6 serehstengels,
5 sjalotten,
20 rode rawits
1/2 eetl kaffirlimoenschil, gerapst
3 korianderwortels
1 theel miso.

Bereiding:
Snijd de tahu en de ananas in blokjes, de champignons in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de champignons, de sojabonen en de tahu toe en bak dit 2 minuten. Dan de dunne kokosmelk toevoegen en zachtjes 10 minuten laten koken. Vervolgens de ananas toevoegen met de suiker en de sojasuas en de dikke kokosmelk. Even laten sudderen en indikken totdat het gerecht gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 172 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160617