Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Kaeng khua sapparot - rode curry met ananas

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kaeng khua sapparot
rode curry met ananas
Benodigdheden:
225 gr ananas
500 gr (stro)champignons,
600 ml dunne kokosmelk (santen cair)
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 gr sojabonen,
500 g tahu/tofu
50 ml olie,
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
2 eetl lichte sojasaus.

boemboe:
10 cm laos
6 serehstengels,
5 sjalotten,
20 rode rawits
1/2 eetl kaffirlimoenschil, gerapst
3 korianderwortels
1 theel miso.

Bereiding:
Snijd de tahu en de ananas in blokjes, de champignons in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de champignons, de sojabonen en de tahu toe en bak dit 2 minuten. Dan de dunne kokosmelk toevoegen en zachtjes 10 minuten laten koken. Vervolgens de ananas toevoegen met de suiker en de sojasuas en de dikke kokosmelk. Even laten sudderen en indikken totdat het gerecht gaar is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 76 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261840