logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kare Kembang Kol
curry van bloemkool met kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr bloemkool
10 kippenvleugeltjes
2 sereh/citroengras
3 jeruk purut blaadjes
1500 ml kokosmlek
5 theel palmsuiker
2 eetl zout
1 eetl asamwater
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemirinoten
2 theel ketumbar
3 cm kunyit
2 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze mee totdat de kleur verandert. Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de palmsuiker, het zout, het asamwater en de bloemkool toevoegen enkook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 101 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176025