Kare Kembang Kol
curry van bloemkool met kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr bloemkool
10 kippenvleugeltjes
2 sereh/citroengras
3 jeruk purut blaadjes
1500 ml kokosmlek
5 theel palmsuiker
2 eetl zout
1 eetl asamwater
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemirinoten
2 theel ketumbar
3 cm kunyit
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze mee totdat de kleur verandert. Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de palmsuiker, het zout, het asamwater en de bloemkool toevoegen enkook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Empal pedis - droogggebakken vlees
- Daging Masak Kacang - gekruid rundvlees met pinda's
- Sambal Lado Ijo - sambal van groene peper en tomaat uit Padang
- Sengeral (Aceh Tengah) - gekruid gestoofd vlees
- Sambal Bangkok - sambal met honing
- Sate Aci (Sukabumi) - sate van tapioca met pindasaus
- komkommer(dip)saus voor viskoekjes
- Sambal Goreng Babi Flores - varkensvlees
- Kol Isi Berkuah - gevulde koolrolletjes
- Ayam Kuning - gele geurige kip
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...