Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Bakar Japit - in pittige kokosmelk gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bakar Japit
in pittige kokosmelk gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip, middelgroot
1/4 kokosnoot
2 cm jahe
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
2 asam jawa
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Rasp de kokosnoot en rooster de kokos, Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kip samen met de bumbu, de kokos, de jahe, de serai, de salam en de asam jawa en kook op laag vuur en afgedekt totdat de kip sappig wordt.
Meng dan de kokosmelk erdoor en kook totdat het vocht is verdampt. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108344