zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Ayam Bakar Japit - in pittige kokosmelk gestoofde kip


Ayam Bakar Japit
in pittige kokosmelk gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip, middelgroot
1/4 kokosnoot
2 cm jahe
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
2 asam jawa
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Rasp de kokosnoot en rooster de kokos, Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kip samen met de bumbu, de kokos, de jahe, de serai, de salam en de asam jawa en kook op laag vuur en afgedekt totdat de kip sappig wordt.
Meng dan de kokosmelk erdoor en kook totdat het vocht is verdampt. Serveer.
in pittige kokosmelk gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip, middelgroot
1/4 kokosnoot
2 cm jahe
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
2 asam jawa
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Rasp de kokosnoot en rooster de kokos, Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kip samen met de bumbu, de kokos, de jahe, de serai, de salam en de asam jawa en kook op laag vuur en afgedekt totdat de kip sappig wordt.
Meng dan de kokosmelk erdoor en kook totdat het vocht is verdampt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.