Vis in Zuur
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 moten vis , gebakken
2 eetl olie
zout naar smaak
1/2 theel suiker
2 eetl azijn
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
1 rode lombok
3 kemiri noten
2 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het zout, de suiker en de azijn toe en laat dit 1 minuut sudderen. Dan de vis toevoegen en nog 2 minuten sudderen.
ingrediënten:
6 moten vis , gebakken
2 eetl olie
zout naar smaak
1/2 theel suiker
2 eetl azijn
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
1 rode lombok
3 kemiri noten
2 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het zout, de suiker en de azijn toe en laat dit 1 minuut sudderen. Dan de vis toevoegen en nog 2 minuten sudderen.