zoeken
Recente reacties

21 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sate Tusuk Anak Sapi - sate van kalfsvlees
- Guisadong Repolyo - gestoofde kool met vlees
- Gulai Gajebo Daging Sapi - gestoofd rundvlees in kruidige saus
- Sambal Gami - Tomaat-uien saus uit Kalimantan
- Udang sapudi - garnalenballetjes
- Tumis Sayur Campur
- Kripik Kulit Melinjo Asin - Krupuk - kroepoek van melinjoschillen
- Tumis Labu Siam Dengan Udang - Gebakken chayote met garnalen
- Pallu Kaloa - Gebakken gekruid rundvlees
- Soto Betawi - Rundvleessoep met kokosmelk
Acar Ikan - Vis in Zuur


Acar Ikan
Vis in Zuur
Vis in Zuur
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 moten vis , gebakken
2 eetl olie
zout naar smaak
1/2 theel suiker
2 eetl azijn
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
1 rode lombok
3 kemiri noten
2 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het zout, de suiker en de azijn toe en laat dit 1 minuut sudderen. Dan de vis toevoegen en nog 2 minuten sudderen.
ingrediënten:
6 moten vis , gebakken
2 eetl olie
zout naar smaak
1/2 theel suiker
2 eetl azijn
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
1 rode lombok
3 kemiri noten
2 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het zout, de suiker en de azijn toe en laat dit 1 minuut sudderen. Dan de vis toevoegen en nog 2 minuten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.