logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Bakar Cabai Tumbuk Manado
pittig geroosterde kip uit Manado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 sereh/citroengras, witte deel
4 jeruk purut blaadjes
3 eetl kecap manis
1 eetl zout
1 theel palmsuiker
600 ml water
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
11 groene lomboks
2 cm jahe
2 cm kunyit, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de kecap toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en kook het geheel verder gaar.
Rooster de kip langzaam boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel deze regelmatig met de saus.

Add comment

Submit

who is online

We have 393 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421600