Ayam Bakar Cabai Tumbuk Manado
pittig geroosterde kip uit Manado
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 sereh/citroengras, witte deel
4 jeruk purut blaadjes
3 eetl kecap manis
1 eetl zout
1 theel palmsuiker
600 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
11 groene lomboks
2 cm jahe
2 cm kunyit, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de kecap toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en kook het geheel verder gaar.
Rooster de kip langzaam boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel deze regelmatig met de saus.
Zoeken
Laatst gelezen
- Lo Mai Gai - Nuò Mǐ Jī - 糯米鸡 - kip met rijst in lotusblad
- Acar Ketimun 4
- Risolles 2
- Kai Tom Khamin - kippensoep met kurkuma
- Karedok - een salade van groenten met pindasaus
- Orak Arik Ikan Peda Asin - roerbak van ei met gezouten vis
- Yaam Thua Poo - salade van kouseband
- Adobo - varkensvlees in azijn en sojasaus
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Telur Ceplok Tauco - gebakken eieren in saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...