banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Ayam Bakar Bumbu Rujak - geroosterde in pittig gekruide kokosmelk gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Bakar Bumbu Rujak
geroosterde in pittig gekruide kokosmelk gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (middelgroot)
1 limoens, sap
4 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
2 eetl asamwater
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode lomboks
3 kemiri noten
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vier stukken en wrijf deze in met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en meng goed. Voeg de kokosmelk en de het asamwater toe en kook totdat het vocht vrijwel is verdampt.
Schep de kip uit de pan en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel het regelmatig met de overige saus. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 67 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39978912