logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Bakar Bumbu Rujak
geroosterde in pittig gekruide kokosmelk gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (middelgroot)
1 limoens, sap
4 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
2 eetl asamwater
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode lomboks
3 kemiri noten
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vier stukken en wrijf deze in met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en meng goed. Voeg de kokosmelk en de het asamwater toe en kook totdat het vocht vrijwel is verdampt.
Schep de kip uit de pan en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel het regelmatig met de overige saus. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 72 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397679