Ayam Bakar Bumbu Rujak
geroosterde in pittig gekruide kokosmelk gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (middelgroot)
1 limoens, sap
4 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
2 eetl asamwater
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode lomboks
3 kemiri noten
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vier stukken en wrijf deze in met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en meng goed. Voeg de kokosmelk en de het asamwater toe en kook totdat het vocht vrijwel is verdampt.
Schep de kip uit de pan en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel het regelmatig met de overige saus. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Plecing Ayam - gekruide en geroosterde kip
- Daging Madura
- Udang Balado - tijgergarnalen in pittige saus
- Tongseng kambing - Gestoofd lamsvlees
- Ikan Hahiru - Red snapper in zuur-pittige bouillon
- Bebek bacem - gebakken eend met een kruidige zoete saus
- Pallu Kaloa Ayam - gebakken gekruide kip
- Geplak - cakejes van rijst, kokos en suiker
- Merpati Goreng - gebakken duiven
- Pata Hamonado - varkensvlees in ananassaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...