zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sayur Campur
- Lelawar Anak Domba - gekruid en gestoofd lamsvlees
- Sambal Bawang Putih - Knoflook sambal
- Paad Prig Gung Thua - sambal met gebakken boontjes
- Jamur Tiram Goreng Gurih - gebakken gekruide en gecoate oesterzwammen
- Ikan Bali
- Ayam Sumba - kip uit Sumba
- Jongkong Surabaya - gestoomde rijst cake
- Ayam Ingkung - geroosterde/gebakken gestoofde kip
- Paad Paag Naam Mun Hoy - broccoli in oestersaus
Ayam bakar bumbu rica - gekruide gegrilde kip


Ayam bakar bumbu rica
gekruide gegrilde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel citroensap
4 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels
1 theel zout
1 theel palmsuiker
300 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
6 rode rawits
8 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 tomaat
3 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de kip met het zout en het citroensap en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de kip daarna in 10 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het water toe en laat het geheel stoven totdat de saus is ingedikt.
Rooster daarna de kip langzaam boven een houtskoolvuurtje voor 5 minuten.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.