Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam bakar bumbu rica - gekruide gegrilde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam bakar bumbu rica
gekruide gegrilde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel citroensap
4 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels
1 theel zout
1 theel palmsuiker
300 ml water
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
6 rode rawits
8 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 tomaat
3 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de kip met het zout en het citroensap en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de kip daarna in 10 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het water toe en laat het geheel stoven totdat de saus is ingedikt.
Rooster daarna de kip langzaam boven een houtskoolvuurtje voor 5 minuten.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 125 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930609