logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam bakar bumbu rica
gekruide gegrilde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel citroensap
4 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels
1 theel zout
1 theel palmsuiker
300 ml water
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
6 rode rawits
8 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 tomaat
3 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de kip met het zout en het citroensap en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de kip daarna in 10 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het water toe en laat het geheel stoven totdat de saus is ingedikt.
Rooster daarna de kip langzaam boven een houtskoolvuurtje voor 5 minuten.

Add comment

Submit

who is online

We have 37 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160849