zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Ayam Bakar Rica - gekruide kip
- Gaeng Liang Fug Thong - soep met pompoen met kokos
- Telur Karuang - vis eitjes pap
- Nam Chim Kai - zoetzure chilisaus
- Ukut urab - gemengde groenten met geraspte kokos
- Soto Daging - kruidige rundvleessoep
- Be Siap Guling - geroosterde gele kip
- Rendang Ginjal - rendang van niertjes
- Khor Gai Tod - Kipnuggets
- Ayam Goreng Pasir Kaliki - gekruide gebakken gestoofde kip
Tahu Bumbu Rujak - tahoe in pittige saus


Tahu Bumbu Rujak
tahoe in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
125 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 rode lombok
2 rode rawits
1 kemiri
1/2 theel palmsuiker
1 theel asem
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu/tofu in blokjes. Ontpit de lombok en snijd deze met de rawits fijn. Wrijf of maal de kemiri fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tahu halfgaar en schep deze uit de wok/wadjan. Giet de olie af maar laat 2 eetl achter. Fruit de lombok en de rawits samen met de kemiri voor 1 minuut en voeg de palsuiker en de asem toe. Dan de tahu toevoegen en dit omscheppen. Vervolgens de santen toevoegen en dit zachtjes vrijwel droog laten sudderen
tahoe in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
125 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 rode lombok
2 rode rawits
1 kemiri
1/2 theel palmsuiker
1 theel asem
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu/tofu in blokjes. Ontpit de lombok en snijd deze met de rawits fijn. Wrijf of maal de kemiri fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tahu halfgaar en schep deze uit de wok/wadjan. Giet de olie af maar laat 2 eetl achter. Fruit de lombok en de rawits samen met de kemiri voor 1 minuut en voeg de palsuiker en de asem toe. Dan de tahu toevoegen en dit omscheppen. Vervolgens de santen toevoegen en dit zachtjes vrijwel droog laten sudderen
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.