zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Lado Hijau 1 - Sambal van groene lomboks
- Tahu Goreng Kuning - kruidige gebakken tahu
- Gar Doog Mu Hung Le - gekruide ribbetjes / krabbetjes (2 pp)
- Lula Jakarta - in kokosmelk gestoofd gekruid lamsvlees
- Barubik - bananen in kokosmelksaus
- Sayur Bening Udang - pittige friszurige gestoofde garnalen
- Cah Udang Jamur - garnalen met champignons in saus
- Lalap aru - Salade van mungbonen
- Gy Pad Med Mamuang Hinmapan - gebakken kip met cashew nuts
- Pelas tawon - Gekruide honingraat in een pakketje
Acar Udang - Zoetzuur van garnalen


Acar Udang
Zoetzuur van garnalen
Zoetzuur van garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 gamba’s
300 ml water
1 eetl azijn
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 theel suiker
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de gamba's gaar in 10 minuten. Pel daarna de gamba's en snijd deze in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Meng dit met 100 ml bouillon, de azijn en het zout. Dit even laten koken en dan de gamba's toevoegen en laten afkoelen.
ingrediënten:
8 gamba’s
300 ml water
1 eetl azijn
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 theel suiker
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de gamba's gaar in 10 minuten. Pel daarna de gamba's en snijd deze in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Meng dit met 100 ml bouillon, de azijn en het zout. Dit even laten koken en dan de gamba's toevoegen en laten afkoelen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.